Új hinták a játszótereken

Egy játszóteret és egy huszonöt méteres kötélcsúszdával felszerelt erdei tornapályát alakítottak ki a Rege park két tömbjében, új játszótér épült a Rácz Aladár úton, illetve részlegesen felújították a Hollósy Simon utcai játszóteret. Befejeződött a tavaly megkezdett hintatelepítési program, a kerületi játszóterekre bölcsőüléses, hagyományos lap- és különleges madárfészekhintákat helyeztek ki.
Az európai uniós előírások szerint építették át a régi, elavult játszóteret a Rege park „A” tömbjében. A teljes egészében megújult játszófelületre különleges kialakítású, nagyméretű madárfészekhintát, csúszdát és laphintákat telepítettek. Helyén maradt, de felújították a gyerekek körében változatlan népszerűségnek örvendő fa kisvonat mozdonyát. Új fejlesztés történt a Kőbüfé melletti bokros-bozótos területen: tizenegy speciális mozgásfejlesztő játszó- és sporteszköz áll a gyerekek rendelkezésére a kerület első erdei tornapályáján, amelynek utolsó eleme a mérete alapján Budapesten egyedülálló, huszonöt méteres kötélcsúszda.
 
uj_hintak1
 
A lakossági visszajelzések figyelembevételével elindított hintatelepítési program keretében a hagyományos laphinták mellett a legkisebbek igényeinek megfelelően kialakított, bölcsőüléses és nagyméretű, többszemélyes madárfészekhintákat helyeztek ki a játszóterekre. Bébi- és lapüléses hintákkal gazdagodott a Fodor és Pagony utca sarkán kialakított játszótér, ahol a környék lakóinak kérésére egy új homokozót is építettek.
 
Lapüléses hinták kerültek a Diana parkba, valamint két bébiés két lapüléses hintát telepítettek a részlegesen felújított Hollósy Simon utcai játszótérre, ahol önálló homokozót és gumiborítású felületeket is kialakítottak. A Rácz Aladár úton létrehozott vadonatúj játszótéren a rugós játék és a mérleghinta mellett egy kosárhintát is felszereltek.
 
uj_hintak2
 
Április végéig befejeződik a Szarvas Gábor úti Szent Család park bővítése. A fejlesztésnek köszönhetően egyaránt nő a játszófelület alapterülete és a játszószerek száma, megújul a növényzet és a burkolat.
 
(em.)