Új játszótér a gyermekpszichiátrián

Egy felajánlásnak köszönhetően újult meg az Ali utcai gyermek- és ifjúságpszichiátria játszótere. Az Europ Assistance Magyarország Kft. munkatársai mintegy másfélmillió forint értékű, az uniós normáknak megfelelő új játszóeszközöket helyeztek el az intézmény kertjében.

Több mint negyven éve folytatnak diagnosztikus és gyógyító tevékenységet a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházaihoz tartozó gyermekpszichiátrián. Mivel a terápia szerves része a játék, az Europ Assistance úgy döntött, az elöregedett, rossz állapotú játszótér és a szomszédos sportpálya felújításával hozzájárul a betegek gyógyulásához – mondta el az Ali utcai játszótér hivatalos átadásán Kalmár László, az Eurpo Assistance ügyvezetője.

 

A kerti munkákat, az elhasználódott kosárpalánk lefestését, illetve a tereprendezést a cég munkatársai saját kezűleg végezték el, egyedül a játékok felszereléséhez vettek igénybe külső segítséget. Kivették a részüket a közös munkából az intézmény dolgozói is, a többi között nekik köszönhető a játszótér füvesítése. A játszószerek mellett kosár- és focilabdákat kaptak ajándékba a gyerekek – összesen hozzávetőleg másfél millió forint értékben.

 

Az új játszószerek is segíthetik a gyógyulást
Az új játszószerek is segíthetik a gyógyulást

 

Ez az ország egyetlen olyan, gyermekekkel foglalkozó pszichiátriája, ahol nem klasszikus kórházi körülmények között folynak a kezelések – emelte ki Dr. Pintérné dr. Gönczi Ágnes. A János kórház főigazgatója szerint az Ali utcai természeti környezet, a jó levegő és a kert nagyban segíti a gyógyulást. Ezért is fontos, hogy a kicsik mostantól még több időt tölthetnek a szabadban.

 

Kovács Ferenc, a gyermekpszichiátria vezetője azt hangsúlyozta, hogy a beteg gyerekek számára a játék egy fantasztikus világ kapuját jelenti. Az a jó, ha ezen a kapun nem a virtuális világban, számítógép előtt ülve, hanem a kertben, közösen lépnek be – fogalmazott, majd hozzátette: ebben segít a most átadott játszótér, ahol végre kifogástalan körülmények várják őket.

 

(em.)