Új sportpálya a SOTE iskolájában

A fenntartó Semmelweis Egyetem beruházásában, a hegyvidéki önkormányzat támogatásával, többfunkciós sportpályát adtak át a SOTE gyakorlóiskolája udvarán. A legmodernebb technikával kialakított, gumiborítású pályát délelőtt az iskolások, este és hétvégén a kerületi sportbarátok használhatják.

Valójában négy pályát kapott a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, hiszen a vonalazásnak köszönhetően labdarúgó-, kosár-, kézilabda-, valamint röplabdameccseket is játszhatnak az újonnan kialakított sportterületen – mondta el a Hegyvidéknek Szabó Zsuzsa, az iskola igazgatója. Kiemelte, hogy a több mint harminckét méter hosszú pálya kialakításakor a legújabb módszereket alkalmazták. Ennek megfelelően a már meglévő aszfaltalapra három rétegben került a futópályák anyagához hasonló rekortán burkolat. Az időjárásálló, nagy szilárdságú, mégis puha, tehát az ízületeket kímélő gumiborítás hatékonyan csillapítja az esések erejét, így a hagyományos műanyag vagy műfüves felületekhez képest kevésbé sérülésveszélyes. Az igazgatónő hangsúlyozta, hogy az iskola szeretné folytatni a kerületi önkormányzat támogatásával megvalósuló fejlesztést, az elképzelések szerint a többi sportpályát is biztonságos gumiborítással fednék le.

A most átadott pályát tanítási időben, illetve a sportköri foglalkozásokon az intézmény diákjai használják, azonban az esti órákban és hétvégén – bérleti díj ellenében – várják a focizni, kosarazni vagy éppen röplabdázni vágyó embereket.

(mm.)