Ünnepi fényárban a kerület

Advent idejére az önkormányzat jóvoltából ünnepi fénybe öltözött a kerületi városközpont. A Böszörményi úton, a Csörsz utcában és a Királyhágó téren összesen nyolcvanhárom díszvilágító elemet helyeztek el a lámpaoszlopokon.

Advent első vasárnapja előtt ismét kigyúltak a fények a Böszörményi úton, ahol immár harmadik éve nagyméretű, harang formájú díszek gondoskodnak az ünnepi hangulatvilágításról. Tavaly nagy sikert arattak a Királyhágó téri üstökösök, illetve a Csörsz utcát díszítő csillagok, így ezeket a lámpatesteket az idén is felszerelték.

A karácsonyi fények mellett a kerület emblematikus épületeinek díszkivilágítása is hozzájárul a kedves, ünnepi hangulathoz. A János-hegyi Erzsébet-kilátó, a Királyhágó téri kút, az Apor Vilmos tér szoborcsoportja, valamint a városmajori templom és a Szent Márton-kápolna után nyár végén a Zugligeti Szent Család Plébánia is felkerült arra a fővárosi listára, amely a díszkivilágítást kapó épületeket tartalmazza.

2009_24_Page_03_Image_0003

A nagyméretű reflektorok felszerelését a hegyvidéki önkormányzat támogatta, az üzemeltetés költségeit a főváros állja. Lapunk a Zugligeti Szent Család Plébániától megtudta, hogy a világítás nem csupán esztétikai szempontból bizonyult hasznosnak, de így a templom megközelítése is biztonságosabbá vált. Korábban ugyanis sötétedés után a gyengébb közvilágítás miatt az idősebbek nehezen jutottak el az esti misére.

m.