Útfelújítások a Városmajorban

Befejeződött két útszakasz rekonstrukciója a városmajori park környékén. Új aszfaltburkolatot és parkolósávot kapott az Ignotus utca, míg az Acsádi Ignác utca Szilágyi Erzsébet fasor felőli részét befüvesítették és elzárták az autók elől. A munkálatokat a Vianova Zrt. a karbantartási feladatok keretében alig két hét alatt végezte el.
Sokakat zavart az Ignotus utca városmajori park felőli oldalán található, felerészt fővárosi tulajdonú parkolósáv állapota. Az autók kerekei mély barázdákat hagytak a laza talajú parkolókban, a gödrökben felgyülemlett az esővíz, egyszóval a látvány méltatlan volt a környékhez. Az önkormányzat saját költségén kijavította a hibákat, feltöltötte a hasadékokat, és murvával szórta fel a teljes parkolót. Parkolást segítő, döntött profilú szegélykövek kerültek az utca mindkét oldalára, felújították a térkővel kirakott járdát, és átvezető utat alakítottak ki a parkolósávban.
 
utfelujitasok
Az Ignotus utcában kulturált parkolási lehetőséget is biztosítottak
 
Megújult az útburkolat is, a kopóréteg felmarása után a teljes útszakaszt újraaszfaltozták. A parkban sétálók biztonsága érdekében a Csaba utcai kereszteződés előtt, illetve az utca középső szakaszán jól látható piros térkőből sebességcsökkentő bordákat építettek.
 
Ennél is nagyobb változáson esett át az Acsádi Ignác utca. A Szilágyi Erzsébet fasor felé eső útszakasz gyakorlatilag megszűnt, az aszfaltutat feltörték és befüvesítették, a gyalogosok számára pedig az eredeti nyomvonalat követő térköves járdát építettek. A parknak visszaadott területet parkolásgátló oszlopokkal és magasított szegélykövekkel védik a helyet kereső autósoktól. Újjáépítették és gyepráccsal borították a Városmajori Gimnázium park felőli bejárata előtti parkolókat, valamint részlegesen újraaszfaltozták a kutyafuttató melletti bekötőutat.
 
(mm)