Vegetáriánus Fesztivál nem csak vegetáriánusoknak

Húst fogyasztókat is szívesen fogadtak az első hegyvidéki Vegetáriánus Fesztiválon. A felújítás előtt álló XII. kerületi művelődési központban megtartott életmódnapon az egészséges táplálkozás népszerűsítése mellett a prevenció kapta a főszerepet.
Bár az idei már a tizenharmadik Vegetáriánus Fesztivál volt, a Hegyvidéken most először találkozhattak egymással a vegetáriánus értékrendet követők. Korábban a város külső kerületeiben tartották a rendezvényt, a résztvevők kérésére azonban ezúttal központibb helyszínt kerestek, így esett a választás a Csörsz utcai művelődési központra – mondta el a Hegyvidéknek Jakus Orsolya, a szervező Egészségvár Közhasznú Alapítvány vezetője.
 
Talán ennek is köszönhető, hogy minden eddiginél többen jöttek el a kétnapos rendezvényre, és ami még fontosabb, rengeteg új arc is feltűnt a résztvevők között. Ez annál is inkább örömteli, mert a fesztivál célja éppen az, hogy minél több emberrel megismertesse az egészséges életmód fontosságát, egyúttal azokat a módszereket, élelmiszereket, amelyek jobbá, boldogabbá tehetik mindennapjaikat.
 
Mint Jakus Orsolya elmondta, nem a vegetáriánus étrend mindenhatóságát hirdetik. Szeretnék ugyanakkor felhívni a figyelmet arra, hogy a húsmentes étkezés sokak számára jelenthet megoldást a súlyproblémák és más egészségügyi, vagy akár lelki panaszok kezelésére, illetve megelőzésére. Ennek jegyében állították össze a programokat is. A színházteremben megtartott előadások a vegetáriánus életmód fizikai, lelki, vallási és társadalmi vonatkozásait járták körbe, a gazdasági és az ökológia összefüggések bemutatásakor pedig kiderült, hogy a vegetáriánus életmód jelenti a legkisebb környezetterhelést a Föld számára.
 
A művelődési központ földszintjén és az emeleten több mint ötven kiállító kínálta portékáit (képünkön), a bioitaloktól kezdve a víztisztító berendezésekig, az egészséges életmóddal kapcsolatos termékek széles skáláját felvonultatva. Aki pedig szervezete pillanatnyi állapotára volt kíváncsi, az általános bioenergetikai felmérés mellett biorezonanciaés auravizsgálaton is részt vehetett.
 
M.