Vigyázat, zsebtolvajok!

A karácsony előtti nagybevásárlások időszakában aktívabbá válnak a zsebtolvajok, érdemes tehát betartani néhány alapszabályt. Fülöp Valter rendőr alezredes, a XII. kerületi rendőrkapitányság vezetője arra figyelmeztet mindnyájunkat: vásárláskor a pénztárcát és egyéb értékeinket tartsuk biztonságos helyen. Ne rakjuk az erszényt kosár vagy nyitott táska tetejére, külső zsebbe vagy táska külső rekeszébe, és ne hagyjuk őrizetlenül értékeinket még ruhapróba esetén sem!

Hátizsákban ne tartsunk értékeket, különösen akkor, ha piacon járunk, vagy tömegközlekedési eszközökön utazunk. Ilyenkor figyeljük, kik vannak a közelünkben, gyanús személyeknek ne fordítsunk hátat. Ha többen körülvesznek, kíséreljünk meg odébbállni – a zsebtolvajok ugyanis nem egyedül, hanem csapatban dolgoznak. Legyünk gyanakvók, ha valaki „véletlenül” oldalba lök. Ha rajtakapunk egy tolvajt, hangosan kérjünk segítséget, és azonnal hívjuk a rendőrséget!

A zsebtolvajok közkedvelt terepei a környéken: a MOM Park Bevásárlóközpont, a Moszkva tér, a Fény utcai piac, a Déli pályaudvar, valamint a zsúfolt BKV-járatok.

z.