Virányosi családi nap, kerttakarítással

Április első szombatján kertészkedéssel egybekötött családi napot tartott a Virányos Általános Iskola. A rendezvényen részt vevő diákok és szüleik az iskola kertjében növényeket ültettek, és eltakarították az avart.
Egy híres japán közmondás szerint „jobb egyszer látni, mint százszor hallani”. Így gondolták ezt a Virányos Általános Iskola tanulói is, akik szüleikkel együtt április elején, családi nap keretében, a gyakorlatban valósították meg a távol-keleti bölcsességet.
 
A rendezvény a korábban megrendezett takarítási nap, az „Örökbefogadott kiserdő” folytatásaként főként a kertszépítés és a dekorálás jegyében telt. Kicsik és nagyok az iskola környékén közösen gyűjtötték össze a lehullott leveleket, fát metszettek, virágágyásokat készítettek, valamint cserjéket ültettek és kerítést festettek.
 
viranyosi
 
A nap végén a kerti munkában megéhezett nebulók, szülők és pedagógusok egy nagy tányér gulyásleves mellett szurkolhattak a diák–felnőtt focimeccsen. Tekintettel a remek hangulatra, a résztvevők egybehangzó kérésére hamarosan ismét családi programot szervez az iskola.
 
m.