Az élet apró rezdülései

Gyűjteményes kiállítással mutatkozott be a hegyvidéki művészetbarátoknak a Budai Képzőművészek Egyesülete. A Budai Középiskolában megrendezett tárlat képei az élet apró szépségeit elevenítik fel.

Az_elet_apro_rezduleseiA hét évvel ezelőtt tizenegy taggal Pesthidegkúton megalakult Budai Képzőművészek Egyesülete mára harmincnégy műkedvelő és profi művészt tömörít. Tagságuk nagyobb része második kerületi, de egyre többen csatlakoznak hozzájuk a környékről, így a Hegyvidékről is – mondta el a Budai Középiskolában rendezett tárlatuk megnyitóján Tarcsányi Otília. Az egyesület elnöke kiemelte: az ország számos pontján és külföldön is bemutatkoznak, rendszeresen szerveznek alkotótáborokat, illetve klubdélutánokat, ahová meghívják a társművészetek képviselőit. Tevékenységüket igyekeznek a budai régió egészére kiterjeszteni, aminek egyik első lépése a mostani kiállítás.
Dr. Ács Katalin iskolaigazgató köszöntőjében hangsúlyozta: az intézmény márványfolyosóját kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy a mostanihoz hasonló, rangos művészeti eseményeknek adjon helyet. A válogatás bepillantást enged az alkotás folyamatába, miközben feltárja az élet egyébként sokak számára rejtve maradó rezdüléseit. A műalkotások által közvetített esztétikai és szellemi élmény pedig hozzájárul ahhoz, hogy sikerrel oldjuk meg a szürke mindennapok feladatait.

(em.)