Felléptek a zugligetisek

Felleptek_a_zugligetisekMinden évben készülnek valamilyen produkcióval a Zugligeti Általános Iskola tanulói, amiben megmutathatják tehetségüket a diáktársak, szülők, rokonok és pedagógusok közönsége előtt. A bemutatkozási lehetőséget évek óta a Zugligeti Est teremti meg: idén a Marczibányi téri Művelődési Központ biztosított helyet a rendezvénynek.
Az idei, tizenkilencedik Zugligeti Est igazán színesre sikeredett. Volt vers- és prózamondás, furulya- és zongora-előadás, zenekari és kórusprodukció, színjáték és népi játékok, s mindezek mellett több mozgásművészeti bemutató – például akrobatikus torna, rock and roll és „Kung Fu Panda” táncjelenet.
A publikumot szokás szerint Hidegkúthy Antónia igazgató köszöntötte, aki mindenekelőtt két aktuális iskolai eredményről számolt be. Az országos szövegértési és matematikai felmérésen tavaly a 6. és 8. évfolyamosaik fővárosi és országos összehasonlításban egyaránt az élmezőnyben végeztek, néhány napja pedig az iskola 7–8. osztályos tanulói második helyezést értek el a kerületi Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen.
Az igazgatónő az est kapcsán elmondta, évről évre új ötletek merülnek fel, ezúttal is változatos műsor született. Az előadásoknak nemcsak azért van jelentősége, mert alkalmat adnak a nagyobb nyilvánosság előtti bemutatkozásra, hanem mert a közös felkészülés és fellépés révén pozitív közösségi élményekkel gazdagodhatnak a gyerekek.

z.