Hegyvidéki sakksiker

Három hegyvidéki kisiskolás is bejutott az Országos Sakk Diákolimpia döntőjébe. A különböző kerületi iskolákba járó ifjú sakkmesterek valamennyien a Tabán Spartacus-Vízművek egyesület igazolt versenyzői.

Hegyvideki_sakksikerÉvek óta pezsgő sakkélet jellemzi a Hegyvidéket, az általános iskolákban egymás után alakulnak a sakkszakkörök, amelyekben a gyerekek már első osztályos kortól megismerkedhetnek a játék alapjaival. A tudatos építkezés a versenyeredményeken és a résztvevők számán is meglátszik. Míg korábban csupán egy-két iskola tartotta fontosnak a nevezést, ma már valamennyi XII. kerületi általános iskola megméretteti magát a különböző kerületi és fővárosi bajnokságokon. Az iskolákban elvégzett munka szerencsére az eredményekben is visszaköszön, hiszen az utóbbi években több kerületi tanuló jutott be egyéniben, illetve csapatban a diákolimpia döntőibe.
Az idén a legkisebbek is kitettek magukért, hiszen az első és második korcsoportos gyerekek mezőnyében hárman bejutottak az Országos Sakk Diákolimpia döntőjébe, amelyet június 4. és 6. között rendeznek meg Debrecenben. A fiúknál a Virányos Általános Iskolába járó Telek Zsigmond, a lányok mezőnyében a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskolát képviselő Vujosevics Eszter, illetve a Zugligeti Általános Iskola tanulója, Fábián Csenge került be a legjobbak közé.

Mindhárom diák az Istenhegyi úton működő Tabáni Spartacus-Vízművek egyesület igazolt versenyzője. Fábián Csenge és Vujosevics Eszter felkészítő tanára Csom Etelka, míg Telek Zsigmondé Sinkovics Péter nemzetközi sakkmester.

mm.