Módosul a 212-es autóbusz útvonala

A Svábhegy felé módosítja a 212-es autóbusz útvonalát a BKV Zrt., illetve az eredetileg is tervezett végleges útvonalon járatja május elsejétől, de legkésőbb május 15-től.

Modosul_a_212-es_autobusz_utvonala

A Jagelló útról jobbra, a Böszörményi útra kanyarodik majd a járat, utána a Királyhágó téren balra fordulva éri el az eddigi útvonalát. Az új szakaszon az 59-es villamos megállóiban áll meg: a Kiss János altábornagy utcánál és a Királyhágó téren, de a balra kanyarodás után még egyszer megáll a 105-ös megállójában is, hogy a két járat között biztosítva legyen az átszállási lehetőség. Erre azért is szükség van, mert ezentúl a 212-es nem érinti az Apor Vilmos teret.
A Boráros tér felé már korábban kialakították a végleges útvonalat, most csak annyi változás lesz, hogy a Böszörményi út végén, az Apor Vilmos térhez viszonylag közel létesítenek még egy megállót. A Németvölgyi úton ezzel megszűnik a 212-es járat, és értelemszerűen a Margaréta utca torkolatánál, illetve az Orbánhegyi út elején lévő ideiglenes megálló is.
A BKV Zrt. sok autóbuszvonalán változik az alacsonypadlós járatok közlekedése. A cég a kollektív szerződés módosulására hivatkozva átalakítja a közlekedő buszok struktúráját, ami hosszabb időt vesz igénybe, és várhatóan június végén fejeződik be. Az egyes vonalakon nem a menetrend változik meg, csak azon belül az alacsonypadlós buszok érkezési ideje. Ezért a mozgásukban korlátozottaknak érdemes figyelni, hogy az adott útvonalon hogyan alakul a busztípusok menetrendje.

Kertész István