Autot_kaptak_a_kozterulet-felugyelok

Autót kaptak a közterület-felügyelők

Gépkocsit adott át a Hegyvidéki Közterület-felügyelet munkatársainak Pokorni Zoltán polgármester és Horváth Zoltán, a Weltauto márkaigazgatója. A jármű némileg hasonlít egy rendőrautóra, nem véletlenül: a Skoda Octaviát korábban a rendőrség használta.

A közterület-felügyelet mostantól hatékonyabban, gyorsabban és nagyobb területet tud ellenőrzés alatt tartani a Hegyvidéken – mondta Pokorni Zoltán annak alkalmából, hogy a Porsche Hungaria Kft. felajánlásának köszönhetően egy kiváló állapotban lévő járművet adhatott át a tavaly ősszel megalakult szervezetnek. A kerület polgármestere kiemelte, nagy segítséget jelent a közterületen dolgozó munkatársak számára ez az autó, hiszen így lehetőségük nyílik könnyebben és gyorsabban megközelíteni a kerület olyan eldugott részeit is, amelyek tömegközlekedéssel egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen érhetők el.
A Porsche Hungariához tartozó Weltauto használtautó-kereskedés márkaigazgatója, Horváth Zoltán szerint a gépkocsi felajánlása során azért döntöttek a Hegyvidéki Közterület-felügyelet ttámogatása mellett, mert a XII. kerületben az önkormányzat aktív segítséget nyújt a feladatok elvégzéséhez szükséges források előteremtéséhez, és nemrégiben elfogadott rendelete segítségével szigorú szabályozást vezetett be a zöldterületek megóvására is. Emellett megkülönböztetett hangsúlyt helyez a kerületben élők biztonságára, hiszen három esztendeje rendőrjárőr-szolgálatot tart fenn, sőt a Közrendvédelmi Közalapítványon keresztül több programban együttműködik a kerületi kapitánysággal. Az ilyen aktív szerepvállalást örömmel támogatja a Weltauto, ezért is adta oda ingyenes használatra a gépkocsit a kerületi közterület-felügyeletnek a Közrendvédelmi Közalapítvány közreműködésével.
A mintegy 90 ezer kilométert futott, hibátlan műszaki állapotban lévő Skoda Octaviát három évig a rendőrség használta. A rendőröknek azért kellett visszaadniuk – négyszáz másik járművel együtt – a Porsche Hungariának, mert lejárt a lízingszerződésük, így nem használhatták tovább.
A Hegyvidéki Közterület-felügyelet tavaly szeptember óta működik a kerületben, amivel a Hegyvidéki Önkormányzat az itt élők biztonságérzetének növelését szeretné elérni. A polgármesteri hivatalhoz tartozó szakiroda a Fővárosi Közterület-felügyelet feladatait vette át. A közterület-felügyelők intézkedésre jogosult hivatalos személynek minősülnek, így ha szabálysértést vagy bűncselekményt észlelnek, kötelesek eljárást kezdeményezni. Joguk van igazoltatni, és ha szükséges, feljelentést tehetnek, helyszíni bírságot szabhatnak ki, sőt elő is állíthatják az elkövetőket.
A kerületi közterületek rendjének biztosításában ősz óta településőrök is közreműködnek. Ők nem rendelkeznek hatósági jogosítványokkal, ám jól kiegészítik a közterület-felügyelőket, általában párban járják a hegyvidéki utakat.
A közterületeken tapasztalt problémákkal kapcsolatos lakossági bejelentéseket munkaidőben a Kiss János altábornagy utca 47. alatti irodában, vagy a 225-0147-es telefonszámon fogadja a Hegyvidéki Közterület-felügyelet. Hétvégén, valamint munkaidőn kívül a polgármesteri hivatal ingyenesen hívható, 06-80/200-907-es zöldszámán, valamint a www.hegyvidek.eu internetes oldalon várják a polgárok észrevételeit.

z.