A feljutás a cél a női labdarúgóknál

Egy esztendővel ezelőtt a vezetőség nem vállalta az élvonalban való szereplést, azonban mostanra változott a helyzet: ez az első számú cél a hegyvidéki női labdarúgócsapatnál. A férfiak is remekül szerepeltek eddig, ám ők nem álmodoznak a feljebb lépésről.

Már az első osztályban játszhatna a Hegyvidék SE női labdarúgócsapata, hiszen a 2008–2009-es másodosztályú kiírást a második, feljutó helyen zárták a hölgyek. A szakosztály vezetése azonban nem élt a lehetőséggel, mert az illetékesek úgy vélték, a játékoskeret nem elég erős az NB I-es szerepléshez.
Ezért a klub inkább újra a másodosztályba nevezett, igazolt néhány tehetséges fiatalt, hogy a mostani szezon végére a tavalyinál erősebb csapatot építsen. Nos, úgy néz ki, ez sikerült, hiszen már fél távnál vezette a tabellát a kerületi egyesület. A gárda azóta is veretlen, és jelenleg a vesztett pontok tekintetében kettővel előzi meg a Szegedi AK-Boszorkányokat.
– A nyári kereterősítés után is a csapategység a legfontosabb– nyilatkozta Dénes András edző. – Ennek köszönhetjük, hogy így állunk most. A feljutás mellett azonban egy másik cél is lebeg a szemünk előtt, szeretnénk stabil hátterű női szakosztályt kialakítani.
Ha a nők a két tavaszi meccsen legyőzik a nagy rivális szegedieket, akkor minden bizonnyal bajnoki arany és feljutás lesz a jutalma az egész éves kőkemény munkának.
A férfiaknál kissé más a helyzet, habár Bajzik József tanítványai legalább akkora elismerést érdemelnek, mint a hölgyek. Igaz, ők a BLSZ I. osztályában – ami országos negyedosztálynak tekinthető – vitézkednek, ám ez semmit nem von le az érdemeikből.
– A srácok az idén is jól teljesítenek, az őszt az ötödik helyen zártuk, és jelenleg is ott tanyázunk – értékelt lapunknak az edző. – Az előttünk álló csapatok ellen hosszú távon nincs esélyünk, hiszen nem egy olyan alakulat van, amelyben a játékosok pénzt kapnak. A mi futballistáink tagdíjat fizetnek a sportolásért.
Megkérdeztük, vajon a következő szezonok valamelyikében elképzelhető-e, hogy a Hegyvidék SE férfi labdarúgócsapata az NB III-ba való feljutásért küzdhet majd. A válasz szerint erre nincs sok esély.
– Az elsődleges cél, hogy a korábbi Vasas-játékos, Geress Zoltán által irányított utánpótláscsapatokból azok kerülhessenek ide, akiket nem igazolnak le nagyobb klubok – mondta Bajzik József. – Emellett szeretnénk lehetőséget adni a kerületi gyerekeknek, hogy a lakóhelyükhöz közel klubszinten focizhassanak.

Ck.