Karate-edzőközpont nyílt

Autentikus japán kulturális és harcművészeti központ nyitotta meg kapuit a Győri úton. A Shuhari Dojo egyszerre edzőterem és szellemi találkozóhely, ahol valamennyi japán harcművészeti stílus otthonra lel.

Karate_edzokozpont_nyiltÉveken keresztül működött kényszerű albérletben a Hegyvidék SE. Shuhari karate-szakosztálya, amelynek elődjét huszonegy évvel ezelőtt Turák Péter és Kápolnási Márton alapította. 1999-ben más sportágak képviselőivel létrehozták a Hegyvidék Sportegyesületet, az edzések helyszínei azonban nem változtak: a Budai Középiskola maradt a központ, a szellemi műhely, tanfolyamaikat pedig továbbra is kerületi iskolák tornatermeiben tartották.
Néhány évvel ezelőtt, kis kitérő után, az önkormányzat jóvoltából a Győri út 5–7. alatti pincehelyiségben kaptak helyet. Az akkoriban még romos állapotú termeket tavaly kezdték el felújítani, s bár még korántsem készült el minden, az alapfunkciók már rendelkezésre állnak. Megszületett tehát a kerület egyetlen japán kulturális és harcművészeti központja, a Shuhari Dojo, ahol a testedzés mellett a lélek épülésére is hangsúlyt fektetnek. A távol-keleti építészeti vonásokat magán viselő komplexum büszkesége a nagyméretű tükrös edzőterem, amelyben a versenyzők felkészítése mellett gyerekekkel és amatőrökkel is foglalkoznak. Mindenkit várnak, aki akár hobbiszinten is érdeklődik a keleti küzdősportok és általában a japán kultúra iránt.

Nyílt nap: április 24–25.