Egyedulallo_jatekszerek_a_Csiko_ovodaban

Egyedülálló játékszerek a Csikó óvodában

A nyár folyamán újabb csoportszobával bővült a Meredek utcában tavaly kialakított Csikó tagóvoda. A fejlesztésnek köszönhetően szeptembertől már száz gyermeket fogad az intézmény. Befejeződött a kert kialakítása, a kerületben egyedülálló fitneszsport játszószerekkel felszerelt udvaron valamennyi korosztály külön játszórészt kapott.

Az óvodai férőhelyek számának növelése érdekében 2009-ben jelentős intézménybővítést hajtott végre az önkormányzat. A János kórház területén, az Alsó Svábhegyi úton lévő Mesevár Óvodában közel kétszáz, a Táltos Óvoda tagóvodájaként működő Csikó oviban hetvenöt gyermek elhelyezésére nyílt lehetőség.
Idén az előzetes ütemezésnek megfelelően újabb csoportszobákat alakítottak ki az intézményekben. A Meredek utcai Csikó egy új kiscsoporttal vág neki a szeptemberben induló nevelési évnek. A gyerekeket fogadó helyiségek, a játszószoba és a hozzá tartozó öltöző már tavaly nyáron elkészültek, így most csak a bútorokat, illetve a berendezési tárgyakat kellett a helyükre rakni.
Augusztusban a végéhez ért az udvar átépítése is, melynek során az életkornak megfelelő külön játszórészeket alakítottak ki a csoportok számára. Mivel az óvoda kertjében a környezeti adottságok miatt nincs lehetőség nagyobb futófelület létesítésére, gumitéglával fedett sportpályát alakítottak ki, valamint a kerületben egyedülálló fitneszsport játszószereket telepítettek.
Valamennyi játszórészhez homokozó és babaház tartozik, a domboldalra telepített dupla csúszdán pedig versenyeket is lehet rendezni. Minden bizonnyal nagy népszerűségnek örvend majd a mászófal és az a rugós-forgós játék, amely egyszerre négy gyereket képes alaposan megmozgatni.
Befejeződött a kert parkosítása, a játékok alá ütéscsillapító burkolat került. Működik az öntözőrendszer és az ivókút is.

(m.)