X. ELŐZD MEG A FOGASKEREKŰT!

Az emberek szeretik a kihívást! Az emberek azokat a kihívásokat szeretik a legjobban, ahol mérhető a teljesítményük. Ezen a versenyen a sportolók teljesítményét nemcsak egymáshoz viszonyítjuk, hanem a fogas menetidejéhez is. Az először 1874-ben indított fogaskerekű vasút (ez a világ harmadik hegyi vasútja) fővárosunk reprezentatív látványossága, amely a kirándulók egyik legkedveltebb közlekedési eszköze. A Budapesten rendezett események közül ez a legnagyobb szintkülönbségű verseny. Az indulók és a programokon részt vevők száma 2008-ban meghaladta a 2000 főt.

A rendező XII. kerületi Szabadidősport Központ célja, hogy amatőrök és profik részére olyan teljesítménytúra-, kerékpáros, illetve futóversenyt szervezzen, amelyen részt vehetnek a nagy teljesítményeket vagy kihívásokat kedvelők. Ez egy jó hangulatú esemény, ahol mind a sportolók, mind kísérőik, valamint a kirándulók is megtalálhatják a nekik legmegfelelőbb programot.

 A XII. kerületi iskolák között mozgósítási versenyt hirdetünk! A legtöbb tanulót megmozgató iskola értékes díjat nyer.

A célban sportbemutatókkal, kalandvárral, játszóházzal, büfével és – a jubileumra tekintettel – meglepetésekkel várjuk az érdeklődőket.

Időpont: 2010. szeptember 19. (vasárnap)

Rajt: János kórház. Kerékpár: 10.10, futás: 11.00 (a futók ellenfele a fogaskerekű nosztalgiakocsija), túra: folyamatosan 9.15-től (Városmajori Gimnázium parkolója).

Cél: Széchenyi-hegy, a fogaskerekű vasút végállomása.

Táv: kb. 4 km.

Útvonal: Diós árok–Béla király út–Istenhegyi út–Karthauzi út–Agancs utca–Rege út.

Szintkülönbség: 325 m (!).

Nevezés: Városmajori Gimnázium parkolója (Városmajor utca 71.).

Előnevezés: személyesen a XII. kerületi Szabadidősport Központban (1123 Budapest, Csörsz utca 2–4., hétfőtől csütörtökig 10–15 óráig). Előnevezési határidő: 2010. szeptember 17. 14 óra.

Nevezési díj: előnevezés: felnőtt 2400 Ft, gyerek, nyugdíjas 1900 Ft. Helyszíni nevezés: felnőtt 2900 Ft, gyerek, nyugdíjas 2400 Ft.

A XII. kerületi iskolák tanulói és a Hegyvidék Kártyával rendelkezők részére a nevezés díjtalan! (tíz tanuló után egy pedagógus díjmentesen indulhat.)

Díjazás:

- Mindhárom sportágban a 18 év feletti, a futás-, illetve a kerékpár 18 év alatti helyezettjei éremdíjazásban részesülnek, valamint ajándékcsomagot kapnak.

- A felnőtt futó és kerékpáros kategóriában I–III. helyezettek pénzdíjban részesülnek.

- A 18 év alatti túrázók külön tombolasorsoláson vesznek részt.

- A résztvevők a célba érkezés után emlékpólót kapnak ajándékba.

Különdíjak:

- Minden versenyző sorsoláson vesz részt, a fődíjak értékes nyeremények.

- Díjazzuk a verseny legfiatalabb, valamint legidősebb résztvevőjét.

Feltételek:

- A versenyen minden résztvevő csak a saját felelősségére indulhat.

- A rajthoz állók felkészültségüket a nevezéskor aláírásukkal igazolni kötelesek.

A verseny során felmerülő – nem a rendezőség hibájából keletkezett – anyagi és egyéb károkért nem áll módunkban felelősséget vállalni! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

XII. kerületi Szabadidősport Központ