Ajándékötletek hegyvidéki művészektől

Az ünnepekre új kiállítással jelentkezett a Galéria 12 Egyesület. A hegyvidéki alkotók munkái a tárlat ideje alatt művészáron megvásárolhatók.

Az önkormányzat a legkülönbözőbb ünnepi programok segítségével szeretné szebbé, tartalmasabbá tenni az adventi várakozás időszakát. Ilyen esemény a Galéria 12 Egyesület karácsonyi kiállítása, amely a műélvezet mellett ajándékötleteket ad a kerület művészetpártoló lakóinak – mondta köszöntőjében a kiállítást megnyitó Fonti Krisztina alpolgármester. A bemutatott munkákat, festményeket, ékszereket, kisplasztikákat, grafikákat művészáron meg is vásárolhatják az érdeklődők.
Hamarosan tovább bővül a művészeteknek helyet adó közösségi helyek száma. Az elképzelések szerint a következő években a Hajnóczy József utcában fokozatosan kulturális negyed épül ki, amely – túl az elkészült munkák bemutatásán – betekintést enged az alkotás folyamatába is. Ennek első állomása a Galéria 12 kiállítóhely és kávéház, ahol havonta tartanak bemutatókat a kerületben élő vagy itt dolgozó képző- és iparművészek.
A jövőben újabb galériákat és kiállítótereket, valamint az alagsori helyiségekben alkotóműhelyeket alakítanak ki. Fonti Krisztina szerint az utóbbiak az iskolai művészetoktatásban is szerepet kaphatnak, hiszen általuk a gyerekek megismerhetik az alkotás minden egyes állomását.

Em.

A kiállított munkák művészáron megvásárolhatók a G12 galéria és kávéházban 2011. január 3-ig. Cím: XII., Hajnóczy József utca 21.