Karácsonyi gyerekpark a Zugligeti Kempingben

Immár harmadik éve, hogy a Zugligeti Kemping és 58-as Kisvendéglő, valamint a Böszörményi úton lévő kisállat-kereskedés tulajdonosai elhatározták, megpróbálják gyerekprogramokkal tehermentesíteni a karácsonyi sütés-főzéssel és fenyőfadíszítéssel elfoglalt anyukákat. Volt már író–olvasó-találkozó, mesemondás, állatetetés és –simogató, „termékkóstoló” (különféle nyalánkságokkal), valamint játékház is a Városmajori Óvodától kapott játékokkal (amelyek később egy kárpátaljai óvodába kerültek). Idén elsősorban az angolszász országok karácsonyi szokásairól esik majd szó, angol nyelvű játékokkal gyerekeknek és angol társalgással felnőtteknek.
Az előző években vidám jeleneteknek is tanúi lehettünk. A kisállat-kereskedésben egyik alkalommal az eladó egy fiúcskát arra figyelmeztetett, hogy ne vigye közel az ujját Zazuhoz, mert akit nem ismer, abba belecsíphet. „Ki az a Zazu?” – kérdezte a gyerek. Az eladó egy nagy jákó papagájra mutatott, amelyik éppen a ketrecen kívül tollászkodott, és megjegyezte, hogy a madár több mint száz szót tud, némelyiket több akcentusban is. A fiú a legkülönbözőbb trükkökkel próbálta szóra bírni a papagájt, de az meg se mukkant. Csak amikor a gyerek már az ajtón kívül volt, akkor szólt utána, hogy viszontlátásra. „Az is előfordult – mesélte az eladó –, hogy amikor kimentem az üzletből, Zazu a telefon hangját utánozta, és feleslegesen rohantam vissza.” Egy másik karácsonyon kis emlősöket vittek a boltból a kempingbe, hogy a gyerekek nyuszikkal, tengeri malacokkal játszhassanak.
A szervezők december 24-én 14 és 17 óra között az 58-as Kisvendéglőben (XII., Zugligeti út 101.) várják a vendégeket. Lesz ismét „termékkóstoló”, de ha valaki angol étellel akarja színesíteni az angolos programot, őt sem utasítják vissza.

-a