Mikulás a Buborékoknál

Háromszázötven gyerek vett részt a Buborék úszóiskola szokásos évzáró szintfelmérő versenyén. A Városmajor utcai uszodába a Mikulás is ellátogatott, aki apró ajándékokkal kedveskedett az úszópalántáknak.

Évente két alkalommal, májusban és decemberben nagyszabású verseny keretében adnak számot úszástudásukról a Buborék úszóiskolába járó gyerekek. Ilyenkor valamennyi növendék, az úszás tudományát éppen csak tanuló kezdők, valamint a különböző technikákat már elsajátító haladók is a rajtvonalhoz állnak. Idén egy ötéves kisfiú volt a legfiatalabb résztvevő, aki fiatal kora ellenére mind az öt úszásnemben a haladók között versenyzett.
A gyerekeknek tudásszintjük szerint külön futamokat szerveztek, a mély vízhez szoktató csoport tagjai gyors lábtempóban és hátúszásban, a félhaladók gyorson és háton, míg a haladók az összes úszásformában kipróbálhatták magukat. Természetesen – az esélyegyenlőség miatt – korcsoportonként és nemenként külön értékelték a versenyzőket.
Nagy sikert aratott a szülők és az oktatók részvételével ebben az esztendőben első alkalommal megrendezett váltó, amelyen kiderült, hogy ha úszásról van szó a gyerekek bizony méltó ellenfelei a felnőtteknek. A hagyományoknak megfelelően mindenki emlékérmet, oklevelet és apró ajándékokat kapott, míg a dobogósokat külön is megjutalmazták.

Mikulas_a_Buborekoknalm.