Összefogás a sportudvarért

Családi délután keretében száznál is több adventi koszorút, ajtófüggőt és karácsonyfadíszt készítettek a Virányos Általános Iskolába járó diákok és szüleik. Az ajándéktárgyak értékesítéséből származó bevételt a sportudvar fejlesztésére fordítják.

Osszefogas_a_sportudvarertA Virányos Általános Iskolában természetesnek tartják, hogy az iskola közössége, a diákok és szüleik maguk is hozzájárulnak az intézmény fejlesztéséhez, szépítéséhez. A költségek egy részét hagyományaikhoz híven az iskola családi programjain befolyó bevételekből fedezik – mondta el lapunknak Szerdahelyiné Jászberényi Ágnes igazgató. Tavaly egymillió forinttal egészítették ki az önkormányzattól kapott felújítási támogatást, ez tette lehetővé, hogy maradéktalanul megvalósultak a tervezett munkák. Az összefogásnak köszönhetően került ütéscsillapító gumiborítás az egyik kisméretű focipályára, illetve műfű az udvar jelentős részére.
– Az idén is megpróbáltunk jól sáfárkodni a rendelkezésünkre álló pénzösszegekkel, arra törekedtünk, hogy hatékonyan használjuk fel a rendezvényeinken kapott anyagi hozzájárulásokat. Pénzt sohasem kérünk a szülőktől, inkább olyan programokat szervezünk, amelyekhez különböző felajánlásokkal hozzájárulhatnak. A rendezvényeken aztán értékesítjük az így kapott süteményeket, ételeket és italokat, illetve az iskola nevével ellátott pólókat és más ajándéktárgyakat. A nyereséget mindig újra befektetjük, az ünnepi díszkészítéshez szükséges alapanyagokat például az őszi egészség- és sportnap bevételéből vásároltuk meg – mesélte az igazgató, aki szerint a szülők szívesebben áldoznak az iskola fejlesztésére akkor, ha a programokban maguk is aktívan részt vehetnek, egyúttal nyomon követhetik, hogy mire költi az iskola a befizetéseiket.
Így volt ez az adventi családi délutánon is, amelyen szülők és gyerekek szebbnél szebb karácsonyi díszeket, adventi koszorúkat, ajtó- és fenyőfafüggőket készítettek. A több mint száz ajándék többsége már a helyszínen elkelt, hiszen a kedvenc darabokat maguk a készítők vásárolták meg.
Szükség is van minden egyes forintra, hiszen az iskola jövőre szeretné befejezni az udvar rendezését. Az elképzelések szerint műfű borítást kapna az előző évi fejlesztésből kimaradt udvarrész, míg a legkisebbek számára külön játszótér épülne. Az utóbbi hiánypótló beruházás lenne, hiszen az alsósok számára kialakított, mozgásos eszközökkel felszerelt játszórész az iskola környezetében is „hiánycikknek” számít.

MM.