Ujraervenyesithetok_a_Hegyvidek_Kartyak

Újraérvényesíthetők a Hegyvidék Kártyák

Január végén lejár számos első kiadású Hegyvidék Kártya érvényessége, a hosszabbítást jövő év elejétől az önkormányzat ügyfélszolgálatán vagy interneten keresztül kérhetik az érintettek. Újdonság, hogy 2011-től már nemcsak a kerületben élők és dolgozók, hanem az itt tanuló középiskolások és felsőoktatási hallgatók is igényelhetik a kedvezménykártyát.

Tavaly november végén bocsátotta ki a Hegyvidéki Önkormányzat az első Hegyvidék Kártyákat, amelyekből mára közel tízezret igényeltek a kerületben élő és dolgozó polgárok. Az első kiadású kártyák jövő hónap végén járnak le, tehát 2011. január 31-ig újra kell érvényesíteni ezeket ahhoz, hogy február 1-jétől változatlanul élni lehessen a kártya által nyújtott kedvezményekkel.
Az újraérvényesítésre január elejétől van lehetőség, aminek egyszerű a menete: az önkormányzat ügyfélszolgálatán, vagy az erre a célra kialakított internetes felületen, a www.hegyvidekkartya.hu oldalon rövid adategyeztetést követően megvásárolható és átvétel után felragasztható az új érvényesítő matrica, amellyel egy évvel meghosszabbítható a kártya érvényessége. A matrica ára csökken: 2011. január 1-jétől egy évre már csak 500 forint!
Amennyiben új kártyára van szükség – mert eddig valaki nem igényelt ilyet, vagy mert a régi megsérült, esetleg eltűnt, ellopták –, akkor 1000 forintot kell fizetni a személyre szóló Hegyvidék Kártya legyártásáért. Azok a kártyabirtokosok, akik a korábbi regisztrációjuk során megadták e-mail címüket, elektronikus levélben folyamatos értesítést kapnak az újraérvényesítéssel kapcsolatos tudnivalókról.
Újdonság, hogy jövő évtől nemcsak az állandó vagy ideiglenes kerületi lakcímmel rendelkezők és az itt dolgozók, hanem a hegyvidéki középiskolákba, valamint felsőoktatási intézményekbe járó fiatalok is igényelhetik a kártyát – a cél ugyanis az, hogy mindenki, aki valamilyen módon a Hegyvidékhez kötődik, részese lehessen a Hegyvidék Kártya közösségépítő, a helyi vállalkozásokat segítő rendszerének. A rendszer működéséhez természetesen elengedhetetlen az is, hogy minél több kereskedő, szolgáltató csatlakozzon. Szerencsére belőlük is egyre több van: ma már közel kétszáz kerületi elfogadóhelyen lehet azonnali engedményeket kapni a kártyával.
Az üzletek, szolgáltatások köre rendkívül színes, s a paletta újabb és újabb színfoltokkal bővül – legutóbb például egy jégpálya-üzemeltető csatlakozott a kedvezményeket nyújtó vállalkozások hosszú sorához. A listában kis és nagy cégek egyaránt megtalálhatók, például az Anima könyvesbolthálózat, a Palace MOM Park mozi, a Sportmax, a Hegyvidéki Szabadidősport Központ és a Questor utazási iroda is. A hegyvidéki partnerüzletek általában 5-20%-os kedvezményt adnak a kártyatulajdonosoknak. Fontos és érdemes tudni, hogy a Hegyvidék Kártyák országszerte, az EDC (Euro Discount Club) logóval ellátott több mint nyolcszáz üzletben ugyancsak használhatók – ezekről az elfogadóhelyekről a www.edc.hu oldalon található részletes jegyzék.
Karácsony előtt, az ajándékvásárlások, nagybevásárlások idején sok ezer forintot takaríthat meg az, aki használja Hegyvidék Kártyáját. Amely önmagában is jó ajándék lehet: kerületi cégek élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy dolgozóiknak Hegyvidék Kártyát vásárolnak karácsonyra.

z.