Engedett_a_Centrum

Engedett a Centrum

Korábban számos panasz érkezett az önkormányzathoz, mert a Centrum Parkoló Kft. időtúllépésre hivatkozva bírságot rótt ki az Országos Onkológiai Intézet környékén egyébként szabályosan és érvényes parkolójeggyel várakozó autókra. A kerület kezdeményezésére a kezelésre érkező, négy óránál hosszabb ideig egy helyen parkoló betegek büntetését méltányosságból elengedik.


Az Országos Onkológiai Intézetbe kezelésre járó betegek sérelmezték, hogy a „négyórás időkorlát túllépése” miatt akkor is fizetési felszólítást kaptak, ha önhibájukon kívül, a terápia elhúzódása miatt nem tudtak másik parkolóhelyet keresni. Bár a Centrum Parkoló Kft. a jogszabályok szerint járt el – a 19/2005. (IV. 22.) fővárosi közgyűlési rendelet az intézetet övező utcákban négy órában maximálja a várakozási idő –, az önkormányzat és az onkológia mégis arra kérte a társaságot, tekintsen el a pótdíjazástól.

A megállapodás értelmében azok a betegek mentesülnek a bírság befizetése alól, akik megváltották a négy órára szóló parkolási jegyet, de a kezelés miatt időzavarba kerültek, azaz túllépték a megengedett várakozási időt. A szükséges adminisztrációs feladatokat az önkormányzat magára vállalta, a megbírságolt autósnak csupán annyi a dolga, hogy a fizetési meghagyást, illetve az Országos Onkológiai Intézet igazolását személyesen vagy meghatalmazottja útján eljuttatja a XII. kerületi polgármesteri hivatalhoz.

Mód van arra is, hogy a beteg kérésére az intézet közvetlenül az önkormányzathoz küldje el az igazolást. A beérkezett dokumentumok alapján az önkormányzat méltányosságból törölteti az elhúzódó kezelések miatt kiszabott büntetéseket. A Centrum Parkoló Kft. minden esetben visszaigazolja a törölt tételeket, amiről igény szerint az ügyfelet postai úton is értesíti.

mm.