Hagyományteremtő Diana Kupa

Általános iskolás röplabdacsapatok számára szervezett mini bajnokságot a Semmelweis Egyetem gyakorlóiskolája. Az I. Diana Kupa küzdelmein három iskola hat csapata lépett pályára.

A kezdeményezés elsődleges célja a sportág népszerűsítése, ami egyúttal alkalmat teremt arra, hogy a már röplabdázó gyerekek élesben is kipróbálhassák magukat, összemérhessék tudásukat más iskolák csapataival – mondta el lapunknak az eseményt szervező Gálffy Andrea. A Semmelweis iskola testnevelője szerint a sport sava-borsa a tétre menő küzdelem, hiszen a győzelembe vetett hit ad értelmet a mindennapi edzéseknek. Ráadásul az „idegen” ellenfelekkel szemben derül ki igazán, hol tart a csapat, milyen játékerőt képvisel, és képes-e visszaadni mindazt, amit a tréningeken gyakorol. Sajnos, az általános iskolás korosztály számára a diákolimpián kívül csak elvétve szerveznek versenyeket, ezért döntött úgy az iskola vezetése, hogy hagyományteremtő szándékkal életre hívja a Diana Kupát.

Bár több iskolával felvették a kapcsolatot, az első alkalommal csupán két XI. kerületi intézmény fogadta el a meghívást. Igaz, ők mindjárt három csapattal érkeztek, így a hazaiakkal kiegészülve végül erős mezőnyt sikerült összehozni. A kupa egyben jutalomjátékként is szolgált, hiszen az elmúlt évi Budapest-bajnokságot megnyerő, majd az országos elődöntőben bronzérmet szerző dianás fiú csapat most lépett pályára utoljára az iskola színeiben.

A tervek szerint tavasszal az alsósok számára is kiírják a Diana Kupát, ősszel pedig – várhatóan a mostaninál is népesebb mezőnnyel – újra a nagyobbak versenghetnek a győzelemért járó serlegért.

m.