Iskolatámogatási program

Még 2001-ben indult a Citibank Iskolatámogatási Program, a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvánnyal együttműködve. A szervezet eddig összesen több mint egymillió dollárral támogatta a magyarországi iskolákat, ennek köszönhetően 284 intézményben mintegy 120 ezer kisdiák tanulhat korszerű pénzügyi-gazdasági tananyagokból.

A program – amelyhez a XII. kerületi tanintézmények közül a Diana utcai Semmelweis Egyetem Gyakorló Iskola csatlakozott – célja, hogy az iskolák számára elérhetővé váljanak a legmodernebb, innovatív oktatási stratégiák és tananyagok, amelyek hozzájárulnak a tanulók gazdasági, pénzügyi, matematikai, valamint angol nyelvi tudásának gyarapításához. A tananyagokat a tanulók életkorához igazítják, a diákok érdekes, interaktív modulokon keresztül, szinte játszva sajátítják el a különféle témájú alapismereteket. Bizonyos, hogy azok a gyerekek, akiknél már ilyen korán felébresztik az érdeklődést a gazdaság iránt, a későbbiekben hatékonyabban kezelik pénzügyeiket.

Az oktatási program informatikai, kommunikációs, matematikai, angol nyelvi, közgazdasági-pénzügyi szoftvereket, valamint oktató-DVD-ket tartalmaz. Ezek felhasználásához minden intézmény egy korszerű laptopot és projektort is kapott.

A gyakorló programok minden diák számára élvezetes, játékos tanulást biztosítanak, hiszen a szimulációs helyzetek megoldása közben a gyerekek szinte észrevétlenül sajátítják el, mondjuk, egy kisvállalkozás mindennapi működését, a felmerülő problémák megoldását. A részt vevő harmincnégy budapesti és magyarországi általános iskola diákjainak az idén lehetőségük nyílik arra, hogy saját diákvállalkozást hozzanak létre.