Tovabb_bovul_a_kedvezmenyek_kore

Tovább bővül a kedvezmények köre

Már közel nyolcezren éltek a Hegyvidék Kártya kiváltásának lehetőségével, azaz ennyi kerületi polgár juthat kedvezményekhez a programban részt vevő több mint száz kereskedőnél és szolgáltatónál. Természetesen még többen is kérhetnek kártyát, mindenki, aki ideiglenesen vagy állandó jelleggel a XII. kerületben lakik, vagy itt dolgozik.

A kiváltás díja bruttó 580 forint, amit a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán történő igénylés esetén csekken lehet befizetni (a csekk befizethető a hivatal épületében található okmányirodában, így emiatt nem kell külön postára menni), internetes rendelés során pedig átutalással rendezhető a díj (az online regisztráció alkalmával fel kell tüntetni az átutalás dátumát).

Pokorni Zoltán polgármester lapunknak elmondta: a Hegyvidék Kártyát igénylők mellett az elfogadóhelyek száma is folyamatosan bővül, amelyek újabb és újabb, általában 5-20%-os kedvezményeket kínálnak a hegyvidékieknek. Ezzel a rendszerrel mindenki jól járhat, hiszen az itt élők a vásárlásaik során pénzt takaríthatnak meg, a vállalkozók pedig a forgalomnövekedés révén többletbevételhez juthatnak. Ha az így keletkezett bevétel hozzásegíti a válság által sújtott vállalkozásokat a túléléshez, és nem kell „lehúzniuk a rolót”, az önkormányzat is jól jár, hiszen ezáltal az adók, illetve helyiségbérleti díjak formájában befolyó bevételek is megmaradnak. Az önkormányzat számára azonban legalább ugyanilyen fontos a program közösségépítő, lokálpatriotizmust erősítő hatása, amit az itt élő, dolgozó, vállalkozó emberek egymásra találásával lehet elérni.

A polgármester jelezte, továbbra is várják újabb elfogadóhelyek jelentkezését. Mindeközben folyamatosan dolgoznak a program továbbfejlesztésén, arra törekednek, hogy a Hegyvidék Kártyát minél szélesebb körben lehessen használni – például kihasználnák a kártya elektronikus adattárolási képességeit az önkormányzati ügyintézés során, az ügymenet meggyorsítása érdekében. Szeretnék elérni azt is, hogy a kereskedők, szolgáltatók ne csak állandó, hanem időről időre megújuló, rendkívüli kedvezményeket is nyújtsanak a kártyabirtokosoknak. Ezt elősegítve hírlevelet kívánnak indítani, amelyben rendszeresen értesítenék a Hegyvidék Kártya tulajdonosait a partnercégek aktuális akcióiról.

z.

A Hegyvidék Kártya-rendszer működésével kapcsolatban a www.hegyvidekkartya.hu oldalon található bővebb információ, kérdés esetén az info@hegyvidekkartya.hu címen kérhető tájékoztatás.