Wellness az egészségmegőrzésért

Összefogott az IWI Wellness Fitness Oktatási Központ, a Sportmaxban működő Lite Wellness Club és a hegyvidéki önkormányzat, hogy az egészségfejlesztés érdekében minőségi programok bevezetésével pezsdítsék fel a kerületi fitneszéletet. Az együttműködésről szakmai konferenciával egybekötött nyílt nap keretében számoltak be.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Lite Wellness edzői Magyarországon elsőként csatlakoztak az Európai Hivatásos Edzők Regiszterébe. Mindez garanciát jelent arra, hogy a Sportmaxban működő klubban minőségi, magasan kvalifikált szakembergárda fogadja az egészséges életmód mellett elkötelezett vendégeket.

Az uniós akkreditált képzésen részt vevő edzők egyénre szabott mozgásprogramokkal és életmód-tanácsadással igyekeznek hozzájárulni a kerületi lakosság általános fizikai állapotának, fittségi szintjének javításához. Erre egyre nagyobb szükség van, ugyanis nemzetközi felmérések szerint az uniós és különösen a hazai populáció drámaian rossz egészségi állapotban van. Miközben a társadalombiztosítás alig győzi fizetni a gyógyítás költségeit, statisztikák és kutatások sokasága bizonyítja a testmozgás, fizikai aktivitás jótékony hatásait. Ennek elérésében és a betegségek megelőzésében segítenek a Lite Wellness egészségmegőrző és fittségi programjai.

(em.)