Az egész világot meghódította

Fantasztikus évet zárt tavaly Tóth Zoltán: két hónappal ezelőtt a Hegyvidéken nyert rangos versenyt, nem sokkal később pedig világbajnoki címet szerzett. A Tozó becenévre hallgató testépítő legfőbb terve azonban most nem a címvédés – úgy gondolja, itt az ideje a családalapításnak.

Tóth Zoltán egyik legmerészebb álmát váltotta valóra november 7-én: világbajnoki címet nyert. Előtte, októberben az Európa-szerte elismert Hegyvidéki Fitparádén indult el, és a testépítő verseny abszolút bajnoka lett. Így nyert jogot arra, hogy részt vegyen a dubai központú WBPF szövetség által rendezett amatőr világbajnokságon. Az ott megszerzett aranyérem mellé ötezer dollár pénzjutalmat zsebelt be.

– Hihetetlen évem volt! – mondta boldogan Tóth Zoltán, becenevén Tozó. – Új-Zélandon az IFBB Elite versenyt, Londonban a NABBA Mr. Universe viadalt nyertem meg, a Hegyvidéki Fitparádé abszolút győzelmével pedig kiharcoltam a dubai kvalifikációt, ahol szintén aranyérmes lettem. Három szövetségtől hoztam el a legrangosabb díjakat. A világbajnokság adta lehetőséget pontosan felmértem, és mindent megtettem, hogy a döntőre a legjobb formában legyek. Előre összeraktam a fejemben, pontosan mit és hogyan csinálok majd. Jó néhányszor végigvettem a kűrt a szobámban. Arra az esetre is felkészültem, ha nyerek, hogyan viseljem, és mit kezdjek majd a magyar zászlóval, hogyan álljam végig a himnuszt anélkül, hogy elérzékenyülnék. Ez utóbbi nem jött össze, mert zokogtam – a nézőkkel és a magyar csapattal együtt. Megható pillanat volt! Eszembe jutott édesanyám, a kedvesem, Gabi, meg minden, amit ezért a pillanatért szenvedtem. Felejthetetlen érzés…

Az_egesz_vilagot_meghoditotta_kep

A jövőt firtató kérdésünkre Tóth Zoltán nem elsődlegesen sporttémájú választ adott:

– Kicsit pihenek, és ez év elejétől életem legfontosabb „vállalkozásába” kezdek: a párommal együtt a „kis Tozó” világra jöttének előkészületeivel foglalkozunk… Hogyan lesz ebből címvédés? Egy-két év kihagyás után biztosan. Addig is az iskolánk növendékeinek felkészítésében próbálom kamatoztatni azt a tapasztalatot, amellyel kvalifikációt és vb-aranyérmet tudtam szerezni.

CSNM