Tüskevárt olvastak

Szépolvasás-versenyt rendezett a Hunniareg Budai Módszertani Központ a Tamási Áron iskolában. A negyedik osztályosok kerületi válogatójának győztese bejutott a fővárosi döntőbe.

A hagyományoknak megfelelően az iskolák háziversenyein legjobbnak bizonyuló gyerekek indulhattak a kerületi szépolvasás-verseny döntőjében. Mint Gilicze Zoltán, a Hunniareg Budai Módszertani Központ igazgatóhelyettese kiemelte, a versennyel az olvasást és a helyes, tiszta beszédet szeretnék népszerűsíteni. Ennek érdekében a gyerekek körében a mai napig kedvencnek számító Tüskevárból kellett egy részletet felolvasniuk a versenyzőknek.

Hogy a feladat ne legyen annyira egyszerű, a szervezők megváltoztatták az egyébként a tanterv részeként jól ismert szöveget. Jól kihasználhatták tehát a háromperces felkészülési időt a gyerekek, akik valóban kiváló produkciókkal örvendeztették meg a szakértő zsűrit.

Ahogyan az elnöki tisztet betöltő Pongrácz Judit irodalomtanár elmondta, öröm volt hallani a felolvasásokat, mert a gyerekek nem egyszerűen hangosan olvastak, hanem a hangsúlyozással és intonációval egyúttal értelmezték is a szöveget.

m.

Eredmények

1. Holtzer Gábor (Városmajori Gimnázium és Kós Károly Ének-zene Emeltszintű Általános Iskola, Módszertani Információs Felnőttképzési Továbbképző és Vizsgaközpont), 2. Balai Lili (Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), 3. Horchler Zsófia (Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium).