Gyógyítás hagyományos gyógyszerek nélkül

„Hogy vigyázzak rám” címmel kétnapos természetgyógyász-találkozót szervezett a Paramed Alapítvány a Virányosi Közösségi Házban. A rendezvényen vásárral, ismeretterjesztő előadásokkal, bemutatókkal és ingyenes állapotfelméréssel, valamint kezelésekkel várták az érdeklődőket.

A különböző testi és lelki betegségek hagyományos gyógyszerektől mentes kezelése, a természetgyógyászat által kínált, ma már mindenki számára elérhető megoldások népszerűsítése kapott főszerepet az első ízben megrendezett kétnapos Paramed Fesztiválon. A Virányosi Közösségi Házban természetgyógyászok és orvosok számoltak be az alternatív medicinák hatásairól, a több ezer éves gyógymódokról, valamint a legújabb kutatási eredményekről.
Gyogyitas_hagyomanyos_gyogyszerek_nelkulSzó esett a tudatalatti gyógyító erejéről, a bőr sérüléseire, csípésekre alkalmazható homeopátiás szerekről, a nyári szívkímélő fogyásról és alakformálásról, illetve a táplálkozási szokások megváltoztatásának fontosságáról. Előadások hangzottak el a többi között a szabadgyökök szerepéről, a sóterápia és az öregedésgátló kozmetikumok jótékony hatásáról, valamint a kínai orvoslás szemléletváltást kívánó, emberközeli módszereiről.
A bátrabbak a helyszínen maguk is meggyőződhettek a keleti manuálterápia hatékonyságáról, ugyanis az ingyenes kezelések, illetve bemutatók között a kínai masszázs is helyet kapott. Népszerűnek bizonyult a POP gyógylámpás és lágylézeres kezelés, az akupunktúra, illetve a szintén térítési díj megfizetése nélkül igénybe vehető állapotfelmérések.
A fesztiválhoz kapcsolódva gyógyhatású selyemképekből nyílt kiállítás a művelődési házban. A természetes anyagokra festett mandalák látványának a tapasztalatok szerint nem csupán nyugtató, hanem bizonyítottan gyógyító ereje is van. Sikeresnek bizonyult a természetgyógyászati termékeket kínáló vásár, ahol a már megszokott gyógyhatású és biokészítmények mellett számos különleges ajánlattal találkozhattak az érdeklődők. Ilyen a lakóházak és intézmények káros sugárzásait ellensúlyozó magyar világszabadalom, ami egy rezonátoros térharmonizációs átalakító berendezéssel, kellemes, energetizált és ami még fontosabb, a betegségek megelőzését segítő lakóteret hoz létre.

(mm)