Kezdődnek a nyári útépítések

Kezdodnek_a_nyari_utepitesekTovábbra is az előzetes tervek szerint zajlanak a kerületi útépítések. A nyári időszakban jelentős fejlesztésekbe kezdett az önkormányzat, alig két hónap alatt három rossz állapotú útszakaszon végeznek kopóréteg-, illetve szerkezetcserét. Az alapokig visszabontják az útpálya szerkezetét az Ördögszikla közben, a munkálatok alatt az útszakaszt teljesen lezárják az autóforgalom elől, egyúttal a parkolást is megtiltják.
Szintén útzár lép életbe a Szoboszlai utcában, ahol teljes felületű kopórétegcserét végeznek. Csupán félpályás forgalomkorlátozást rendelnek el a Bíró és a Bartha utcában, mindkét szakaszon – az úttest újraaszfaltozása mellett – a járdát is felújítják.
A karbantartási munkák keretében új burkolatot kap a Lejtő út alsó része a villamossínek és a Stromfeld Aurél út között, valamint befejeződik a tavaly megkezdett útépítés a Kikelet utcában, a Magas út egy részén, valamint a Kikerics utcában. Az érintett útszakaszok az elmúlt évben zúzalékos mart aszfaltot kaptak, mára a felület tömörsége elérte azt a szintet, hogy elbírja a szilárd aszfaltburkolatot. Folytatódik az utóbbi hetek viharaiban nagymértékben elkátyúsodott Magas út balesetmentesítése, és hamarosan sor kerül az Abos, valamint a Monda utca kátyúzására. A munkálatok előreláthatóan szeptember közepéig tartanak.

(m.)