Akkumulatorert_viragot

Akkumulátorért virágot

Környezetvédelmi akciót hirdetett májusban a János-kert kertészet. A polgármesteri hivatal előtti gyűjtőponton minden leadott akkumulátor három virágpalántát ért. A veszélyes hulladék hasznosításából származó bevételből az ökoprogramokban élen járó Tamási Áron iskola alapítványa nyolcszázötven egynyári virágot vásárolt.

Immár sokadszorra bizonyították be a környezet védelme iránti elhivatottságukat Hegyvidék lakói, akik a János-kert kertészet felhívására kétszázhuszonnyolc akkumulátort adtak le a polgármesteri hivatal előtt kialakított mobil átvevőhelyen. Az akcióban részt vevő környezettudatos polgárok három egynyári palántát kaptak egy akkumulátorért.
A begyűjtést lebonyolító Loacker Kft. az újrafelhasználható veszélyes hulladék ellenértékét a kertészet kérésére a Tamási Áron Általános Iskola és Német Kéttannyelvű Gimnázium alapítványának adományozta. A befolyt mintegy negyedmillió forintból nyolcszázötven egynyári palántát vásároltak, a virágokat a János-kert kertészet vezetője, Kovács Tamás kedvezményesen áron biztosította az oktatási intézmény részére.
„Szerettük volna minél jobban bevonni a programba a diákokat, ezért rájuk bíztuk a virágok elültetését” – mondta el lapunknak Hajnal Gabriella, az iskola igazgatója. Hozzátette: az intézmény életében kiemelt szerepet kapnak a különböző ökoprogramok. Az alsósok élen járnak a papírgyűjtésben, míg az idén először elektronikai hulladékokat is bevihettek a gyerekek az iskolába. Két nap alatt több tucat megunt, vagy rossz számítógép, rádió, fénymásoló és nyomtató gyűlt össze. A készülékekért kapott pénzt az iskola alapítványa gyermekprogramok szervezésére fordítja.

(M.)