Hangfoglaló – szavazzunk!

Még esélyes a jó helyezésre – sőt, kellő szavazat mellett talán még a győzelemre is? – a Fekete István Általános és Előkészítő Szakiskola az idei „Hangfoglalás Hétfőn” című versenyen. Az általános és középiskolásoknak hirdetett pályázat kiírása szerint Presser Gábor Neked írom a dalt című szerzeményét ugyanabban az időpontban – május 10-én, hétfőn 11 órakor – kellett a pályázó csapatoknak előadni, rögzíteni és feltölteni a netre. A győztes 1 millió forint értékű hangszerrel, hangtechnikai eszközzel gazdagodik.

A Hegyvidékről egyedül a Fekete István iskola csapata nevezett. Az előzményekről és a verseny jelenlegi állásáról Király-Kocsis Ibolya igazgatóval és Majláth György felkészítő tanárral beszélgettünk.

Nagy lehet a kihívás, a tavalyi győztes egy kaposvári szimfonikus nagyzenekar lett! Milyenek a mostani versenyzők? És egyáltalán, milyenek az esélyek?

– Olyan kiugró produkció, mint a tavalyi győztesé, az idén nincs, de így is hatalmas a mezőny – kezdi az igazgatónő. – Folyamatosan figyeljük a szavazás állását, most a tízedik hely környékén vagyunk, jó eséllyel talán bekerülhetünk az első ötbe. A tanár úrral pontosan tudjuk, hogy ez óriási eredmény, de a gyerekek lelkesedése és hite ennél is reménytelibb.

– Nagyon örültek a gyerekek a versenynek, három-négy hét alatt tanulták meg a dalt – veszi át a szót a felkészítő tanár. – Élvezték a munkát, ezért is lett ilyen jó hangulatú a klip. A mi gyerekeink az átlagnál több érzelmet visznek mindenbe, és ez az odaadásuk teljes mértékben visszacseng a dal előadásában is. A klip végén épp ezért is hagytuk meg a kacagásukat: jó befejezés és jó „névjegy” is volt egyben.

Mennyire összeszokott a csapat, sok szereplés van már mögöttük?

– Á, dehogy! Van köztük egy nagyon tehetséges fiú, Tamás, aki minden művészeti ágban kiemelkedő, de a többiek tapasztalatlanok e téren, és Tamást követik.

Mennyire hisznek a győzelemben?

– Jobban, mint szerencsés lenne – mosolyodnak el mindketten –, oda is kell rájuk nagyon figyelni, nehogy a nagy lelkesedést, reményeket nagy „pofon” kövesse, mert azt ők nehezebben tudják feldolgozni, mint teljesen egészséges társaik.

Talán erre nem is kerül sor!

– Ha sokan szavaznak ránk, akkor nem.

AI

www. hangfoglalo.indavideo.hu/fekete