Nők a nőkért – Zonta Piknik a napközis táborban

A Zonta Club Budapest City Közhasznú Egyesület nagy sikerű családi szabadtéri rendezvényt szervezett a Fülemile úton lévő napközis tábor területén. A Zonta egy női jószolgálati szervezet, amely a tehetséges fiatalok előmenetelét és a rászorulókat segíti a tagok önkéntes munkájával.
A pikniken kiemelt vendégként felléptek a XII. kerületi Fejlesztő Napközi Otthon fiataljai. A Sándorné Erdélyi Judit vezette intézmény már évek óta a Zonta Budapest támogatását élvezi. A sérült fiatalok színvonalas zenés-énekes műsort adtak elő, amibe bevonták a közönséget is. Az esszéíró pályázat nyertesei, Nagy Viktória és Gádorosi Judit féléves ösztöndíjat vehettek át dr. Őszi-Tóth Teréztől, a Zonta Budapest elnökétől. A rendezvényen jelen volt a Zonta Budapest által támogatott Kézzel Fogható Alapítvány elnöke, Móga Erzsébet és egyik alapító tagja, Szilvási Miklós is.
Nok_a_nokertA rövid hivatalos program után hamar elfogyott az ínyencek által is nagyon dicsért pörkölt, ám ezzel még nem ért véget a Zonta Piknik. Az ebédet követően a kisebb gyerekeknek Ringató foglalkozás következett, a nagyobbakat pedig sportos vetélkedő várta, míg a szülők közvetlenül beszélgethettek egymással és a Zonta-hölgyekkel. Az eseményen több mint százan vettek részt, ami azt mutatja, hogy a Hegyvidéken is van igény a civil szervezetek munkájára, az emberek fontosnak tartják az ilyen jellegű segítő szervezetek létezését és működését.
Az egyesület vezetői, tagjai remélik, egyre több önkéntes hölgy csatlakozik a Zonta Budapest munkájához, ezzel is támogatva a tehetséges lányok tanulmányi előmenetelét és a rászoruló szervezeteket. Az érdeklődők a zontabudapest@gmail.com e-mail címen tudnak kapcsolatot teremteni, illetve a http://www.zonta-hungary.blogspot.com/ blogon tájékozódhatnak az egyesület életéről.