U19-es_floorballosok_az_elitben

U19-es floorballosok az elitben

Megnyerte a csehországi U19-es világbajnokság B divízióját, és bejutott az elitmezőnybe a magyar női floorball-válogatott. A sikercsapatban a hegyvidéki Phoenix Fireball SE nyolc játékosa lépett pályára.

Minden mérkőzését megnyerte, ezzel megszerezte az első helyet a csehországi Floorball U19-es világbajnokság B divíziójában a nyolc hegyvidéki floorball-játékossal felálló magyar válogatott. A magyar hölgyek elsőként a német csapattal szemben diadalmaskodtak, majd legyőzték az oroszokat és az osztrákokat is.
A válogatottat felkészítő Varsányi Zsuzsannától megtudtuk, a juniorcsapat 2004-ben és 2006-ban már részt vett a világbajnokságon, azonban mindkétszer helyezetlenül kellett hazatérnie. Két esztendővel ezelőtt nem indultak a megmérettetésen, ám idén májusban a kitartó és kemény edzéseknek köszönhetően már tarolt a gárda. Hozzátette, hogy a világbajnokság All Star-csapatába két phoenixes játékost is beválogattak, ráadásul a kanadai táblázaton egyik tanítványa, Szarvas Vera végzett az élen.
U19-es_floorballosok_az_elitben1A civilben a XII. kerületi Phoenix Fireball Sport Egyesületet irányító sportvezető hangsúlyozta: a mostani siker után sem lazíthatnak a lányok, hiszen az A-csoportba kerülés miatt nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük, ráadásul készülnek a felnőtt-világbajnokság selejtezőtornájára, valamint a 2012-es vb-re. Varsányi Zsuzsanna kiemelte, hogy köszönettel tartozik a játékosok szüleinek, akiknek jelentős anyagi és erkölcsi támogatása nélkül nem lehettek volna sikeresek. Az edző rövid távú tervei közé tartozik egy palánk vásárlása az edzésekhez, míg a távolabbi célok között egy saját csarnok felépítése áll, amihez az egyesület várja a felajánlásokat.

Em.

U19-es_floorballosok_az_elitbenA válogatottba bekerült hegyvidéki floorballosok: Frischmann Flóra, Báró Alexandra, Czeti Ágnes, Hotz Evelin, Jetzin Vivien, Kovács Réka, Rékási Krisztina, Szarvas Veronika.