Váratlanul nyertek bajnokságot

Kiváló szezont tudhat maga mögött a PEKOSI-Hegyvidék U20-as férfi kosárlabdacsapata. Az NB I/B-s bajnokságot megnyerték Horváth Krisztián tanítványai, míg az NB I legjobbjaival összevont tornán a negyedikek lettek.

Korábban egy-egy alkalommal már beszámoltunk arról, hogy a PEKOSI-Hegyvidék férfi U20-as kosárlabdacsapat nagyszerűen szerepel a bajnokságban. Az alapszakaszbeli teljesítményének köszönhetően kiharcolta a rájátszást, a négyes döntőbe kerülésért pedig a bajai együttes fiataljaival kellett összemérnie az erejét.
– A Baja nemrég megnyerte az országos juniorbajnokságot, tehát nem mi voltunk a párharc esélyesei – nyilatkozta lapunknak Horváth Krisztián, a XII. kerületi gárda edzője. – Ennek ellenére két remek mérkőzést játszottunk, kettős győzelmet arattunk, idegenben négy ponttal, itthon harminccal nyertünk.
A sikernek köszönhetően az együttes kvalifikálta magát a törökbálinti négyes döntőbe, ahol először a Budapesti Honvéd volt az ellenfél. Ha a Baja ellen nem a Hegyvidék csapata tűnt a párharc esélyesének, akkor az NB I/B elődöntőjére ez hatványozottan igaz volt.
– Az alapszakaszban a Honvéddal egy csoportban küzdöttünk, az egyik meccsen harminccal, a másikon majdnem ötven ponttal győztek. Nem mondom, hogy ez a különbség reális, de tény: azon a két mérkőzésen esélyt sem adtak nekünk. Most azonban más volt a helyzet. A két nagy verés tudatában ellenfelünk talán azt gondolta, könnyen jut a döntőbe, de nem így lett. Csapatom remekül játszott, és Bús Milán vezetésével hat ponttal legyőztük a Honvédot.
Következhetett a finálé, ahol a Debrecen volt az ellenfél. A PEKOSI-Hegyvidék ekkor csupán egyetlen negyedet, a harmadikat veszítette el, azt is csak egy ponttal, így megnyerte a NB I/B-t.
– Nagyon nagy teljesítmény volt ez a fiúktól! Külön öröm és elismerés a számunkra, hogy Bús Milánt és Goda Lászlót is beválasztották a torna All Star-csapatába. Ez azért is nagy szó, mert a döntő legjobbjának ítélt Szobi Dániel nem kapott helyet ebben az ötösben. Mellettük a gárda valamennyi játékosát dicséret illeti, kiváló szezonon vannak túl. Ezután már csak hab volt a tortán, hogy az országos döntőben is részt vehettünk.
A négyes finálét Fehérváron rendezték, ahol az NB I/B döntősei mellett az élvonal utánpótláscsapatai közül is a két legjobb vehetett részt.
– Sajnos, ezen a tornán elveszítettük az elődöntőt és a bronzmeccset is. Előbb az Atomerőművel mértük össze erőnket, s habár tíz ponttal felülmúltak minket, büszkék lehetünk, mivel egy olyan gárdát kényszerítettünk nagy harcra, amelyben az első osztályú felnőtt csapatban pallérozódó tehetségek is szerepeltek. A harmadik helyért újra a Debrecennel mérkőztünk, és egy nagyon jó iramú meccsen ezúttal a hajdúságiak nyertek, a törökbálinti fináléval ellentétben nekik jött ki jobban a lépés.
A hegyvidéki kosarasok tehát megmutatták, mire képesek, ám ez még csak a kezdet: úgy néz ki, hogy a következő szezonra újabb korosztályos válogatott játékosok érkeznek a XII. kerületi csapatba. Ha a fiatalok folytatják az elkezdett színvonalas munkát, jövőre még nagyobb meglepetést okozhatnak.

Ck.
Varatlanul_nyertek_bajnoksagot 

Felső sor (balról): Oláh István, Soós Balázs, Szobi Dániel, Sárkány Paula (elnök), Sztrányai György, Kosinszky Gordon, Béres Dávid, Merim Mechmedovic (szakmai tanácsadó), Horváth Krisztián (vezetőedző). Alsó sor (balról): Tatár Farkas, Merkely Gergő, Goda Láaszló, Bús Milán, Berendi Henrik, Tóth Viktor, Csömör Dániel