Édes mozizás

Gyerekkorunk nyarai elképzelhetetlenek voltak a kertmozik nélkül. Aztán idővel ezek mind bezártak, nekünk pedig maradtak a vetítőtermi előadások – de azok még klímával sem ugyanazok. A Jókai Klub és a Szamos Marcipán visszahozza a régi hangulatot.

Néhány évvel ezelőtt a Szamos Marcipán Kft. Szépkilátás Cukrászdája a Jókai Klub szervezésében szabadtéri vetítéssorozatot indított el gyönyörű, ősfás kertjében. Aki egyszer is megnézett ott egy filmet, tudja, nem csak az esztétikai élmény tette emlékezetessé estéjét. A nem mindennapi kezdeményezésről Bán Ágnes, a Szamos Marcipán Kft. kommunikációs szaktanácsadója mesélt a Hegyvidéknek.

Honnan és mikor jött az ötlet?

– Ez a negyedik olyan nyár, amikor minden csütörtökön kertmozi működik a Szépkilátás Cukrászdában, amelyet a Jókai Klub és a Szépkilátás Cukrászda közösen kialakított koncepció szerint üzemeltet. Hogyan került a mozi a cukrászda kertjébe? Egyszerű a válasz. A Jókai Klub megkereste cukrászdánkat az ötlettel, és mi nem álltunk ellen. Nagyon népszerűek voltak a fővárosban a kertmozik, de sajnos sorban megszűntek, pedig van igény erre a szórakozási lehetőségre. A Szamos Cukrászda ősfás kertjében, jó levegőn, jó társaságban, és nem utolsósorban finom süteményeket fogyasztva remek filmet nézni üdítő és tartalmas elfoglaltság. A hegyvidékiek felfedezték ezt a lehetőséget, egyre többen jönnek az előadásokra. Minden érdeklődőt szívesen látunk júliusban és augusztusban a belépőjegy nélküli vetítésekre!

Úgy tudom, nem csak a filmeket kínálják a sütemények mellé…

– Így van. Erre szoktuk mondani, hogy nyáron vannak szép napok, és vannak még szebbek. Nos, mi ez utóbbiakat szeretnénk tökéletessé tenni. Június huszadikától minden nyári vasárnapon tíz órától délután egyig kicsik és nagyok ismerkedhetnek a marcipánszobrászat rejtelmeit. Tizenegy órakor az Ungár Anikó Bűvésziskola varázslótanoncai varázsolják el ügyességükkel a megjelenteket.

Ezek részvételi díjas programok?

– A marcipán természetesen pénzbe kerül, de a bűvésziskola előadása és az oktatás ingyenes.

AI.

A program

Július 1.: Budai cukrászda (magyar, rendezte: Gaál B.)

Július 8.: Isten hozott az isten háta mögött (francia, r.: D. Boon)

Július 15.: A folyó szeli ketté (amerikai, r.: R. Redford)

Július 22.: A Mississippi szirénje (francia, r.: F. Truffaut)

Július 29.: Egészséges Erotika (magyar, r.: Tímár Péter)

Augusztus 5.: Én, Pán Péter (amerikai, r.: M. Forster)

Augusztus 12.: Nevem Sam (amerikai, r.: J. Nelson)

Augusztus 19.: Csak egy kis pánik (amerikai, r.: H. Ramis)

Augusztus 26.: Igen, akarom (francia, r.: E. Lartigau)

Kezdési időpont: 20.30.
Cím: Szamos Marcipán Szépkilátás Cukrászda, XII., Szépkilátás út 1.