Elkaptak_az_ekszerrablokat

Elkapták az ékszerrablókat

A XII. kerületi rendőrkapitányság nyomozói elfogták azt a három férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók egy csillaghegyi ékszerüzlet kirablásával. A tettesek június 15-én dél körül rontottak be a boltba, megkötözték az eladót, majd elvittek tíz tálca arany és ezüst ékszert, 280 ezer forint készpénzt, valamint egy mobiltelefont. Összesen mintegy hárommillió forintnyi értéket zsákmányoltak.

A helyszínre érkező hegyvidéki nyomozók az adatgyűjtés során megállapították a menekülők autójának rendszámát. Házkutatást tartottak a jármű tulajdonosának férje, F. A. lakásán, eredménnyel: több rejtekhelyről előkerültek ékszerek, valamint bűncselekmény elkövetéséhez használatos kellékek, például símaszk, kötöző eszközök, bilincs, gázriasztó lőfegyverhez tartozó lőszerek, kesztyűk, pisztolytok.
F. A.-t rövidesen sikerült elkapni. A férfi azonnal elismerte, hogy részt vett a rablásban, és megnevezte két társát. K. G.-t a XVI. kerületben, míg F. Z.-t a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen sikerült elfogni. A lakcímeiken tartott házkutatások során készpénzt és bűncselekmények elkövetéséhez használatos eszközöket foglaltak le. F. Z. barátnője, K. É. lakásából a rablás során eltulajdonított mobiltelefon, több ékszer, valamint nagyobb mennyiségű készpénz került elő.
A nyomozók megtalálták azokat a zálogházakat, ahol a tettesek már leadták a rabolt ékszerek egy részét – az itt fellelt értékeket szintén lefoglalták. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint zálogjegy, illetve átadás-átvételi jegy nem készült, ezért az átvevők részéről felmerülhet az orgazdaság bűncselekményének gyanúja.

z.