Faölelés az Anna-réten

A természeti környezet védelmére hívja fel a figyelmet a nemzetközi Ölelj fát! mozgalom. A Pilisi Parkerdő Zrt. szervezésében az Anna-réten kétszázhúszan öleltek át egy-egy fát, amivel megdöntötték az eddigi magyar rekordot.

Faoleles_az_Anna-retenA „Parkerdő természetesen” programmal csatlakozott a nemzetközi Ölelj fát! mozgalomhoz a Pilisi Parkerdő Zrt. Ismeretterjesztő előadásokkal, a természetvédelemmel kapcsolatos vetélkedőkkel várták az érdeklődőket az Anna-réten. A szervezők szándéka az volt, hogy minél többekkel megismertessék az erdő- és vadgazdálkodás folyamatát, az elért eredményeket, valamint tájékoztatást adjanak az előttünk álló feladatokról.
A rendezvény részeként faölelési rekordkísérlet zajlott, amire előzetesen közel négyszázan regisztráltak az interneten. Végül ugyan csak kétszázhúszan jöttek el, hogy egy percre átöleljenek egy fát, azonban ez is elégnek bizonyult az új csúcshoz, amit a Magyarországi Rekordok Szövetsége is hitelesített.
Bár az újabb rekordra egy évet várni kell, az interneten továbbra is várják a fák barátait, akik néhány gombnyomással hozzájárulhatnak a Buda környéki erdők fejlesztéséhez. Egy cég felajánlásának köszönhetően ugyanis az ősszel annyi facsemetét ültetnek el a hegyekben, ahányan csatlakoznak a Facebook közösségi site-on megnyitott faölelés-oldalhoz.

(m.)