Járdarekonstrukció a Határőr úton

Az utóbbi hónapokban felgyorsult a Határőr út 50–52. előtti járdaszakasz állagromlása, a töredezett, elkátyúsodott felületen egyre nehezebbé vált a közlekedés. A gödrök miatt az idősebbek és a babakocsit toló szülők inkább az úttestet használták, ami állandó veszélyforrást jelentett.

Az önkormányzat ezért úgy döntött, soron kívül, a karbantartási munkák keretében még májusban felújítja a járdaszakaszt. A burkolat cseréje előtt megerősítették az alépítményt is, így a jövőben nem kell attól tartani, hogy ismét megsüllyed a járda. A gyalogosfelület átépítésével egy időben a Határőr út kátyúzása is befejeződött. Az úthibák javításakor a bitumenes technológiát alkalmazták, aminek során bitumencsíkkal teszik vízzáróvá a meleg aszfalttal feltöltött kátyúkat.
Jó hír a környéken élők számára, hogy még ebben az esztendőben elkezdődik a Határőr út teljes körű felújításának tervezése. Szó van arról, hogy az egyre nagyobb átmenő forgalom csökkentése érdekében leszűkítik az útpályát, illetve forgalomtechnikai eszközökkel lassítják le az arra közlekedő autókat.

(M)Jardarekonstrukcio_a_Hataror_uton