Rendkivuli_katyuzas

Rendkívüli kátyúzás

Jelentős károkat okozott az úthálózatban a júniusban lehullott szokatlanul nagy mennyiségű csapadék. A megrongálódott padkák, járdaszegélyek mellett a víz több helyen alámosta az útburkolatot, amely megsüllyedt, rosszabb esetben beszakadt az autók súlya alatt. Az így kialakult kátyúkat az önkormányzat soron kívül kijavítja.

Elsőként a közlekedés biztonságára, illetve a járművekre közvetlenül veszélyes úthibákat szüntetik meg. Mivel a gyorsított munkavégzés miatt az érintett útszakaszok lezárására nincs lehetőség, előfordulhat, hogy nem végzik el a kátyúk körbevágását, hanem a meglévő gödröt töltik ki aszfalttal. Természetesen ebben az esetben is betartják a technológiai előírásokat, így nem csökken a javítások élettartama.
Az önkormányzat szakirodájának ellenőrei július végéig a kerületi fenntartású úthálózat közel háromnegyedét felmérték, a fennmaradó útszakaszok állapotvizsgálata jelenleg is folyik. Szívesen fogadják ugyanakkor a lakosság segítségét, a polgárok a kerület zöldszámán (06-80/200-907), illetve a városgazdálkodási irodánál (224-5900) tehetnek bejelentéseket az úthibákról. A mostani kátyúzás nem érinti a már folyamatban lévő, illetve hamarosan kezdődő felújítások, járda-, lépcső- és útjavítások, valamint a vonalas kátyúzások – teljes útszakaszok kátyúmentesítése – ütemezését és tervezett befejezési időpontját.

(m.)