Gyermekrajzokon a jövő rendőre

A kerületi rendőrkapitányság 2007 óta minden évben rajzpályázatot hirdet gyerekeknek közbiztonsággal kapcsolatos témában. Ezúttal azon gondolkodhattak el a hegyvidéki óvodások és általános iskolások, vajon milyen lesz a jövő rendőre.
Rajzaikból az derült ki, hogy a gyerekek alapvetően kétféleképp gondolkodnak a leendő rendőri munkáról. Sokan úgy látják, a technika fejlődésével a bűnüldözés futurisztikus eszközökkel történik majd: az egyenruhások szuperszonikus sebességgel közlekedő hipermodern autókkal és repülő eszközökkel erednek majd a tettesek nyomába, sőt, esetleg nem is rendőrök, hanem robotok harcolnak majd a rossz emberek ellen. Vannak ugyanakkor olyanok is, akik optimistán úgy vélik, eljöhet az idő, amikor nem lesznek bűnözők az utcákon, így a járőröknek se lesz túl sok dolguk. Ezt a helyzetet az egyik díjazott diák nemcsak rajzban, hanem versben is kiválóan megjelenítette. Farkas Fanni, az Arany János iskola 3. osztályos tanulója szerint „A jövő rendőre olyan, mint a máé, segítőkészsége minden törvénytisztelő polgáré. Fegyverét talán elő sem veszi, ha a törvényt mindenki tiszteli.”
A legkiválóbb rajzok alkotóinak a Hegyvidéki Napok keretében megrendezett Közrendvédelmi Családi Napon dr. Fülöp Valter kapitányságvezető adott át díjakat. Az óvodásoknál Major Korinna (Szorgos Méhecskék Óvoda), Hadobás Kata (Zugligeti Óvoda), Nagy Regina, Nagy Laura és Kovács Réka (Normafa Óvoda), míg az alsó tagozatos általános iskolások közül Katona Luca (Kós Károly iskola), Tóth Laura és Szanthoffer Sári (Tamási), valamint Kaposi Petra, Sebők Panna és Farkas Fanni (Arany) kapott elismerést. A felső tagozatosok mezőnyében Wéber Róbert (Németvölgyi), Drábik Janka, Bozsits Mira (Arany), illetve Árvai Mirtill és Horváth Réka (Tamási) vett át jutalmat.

z.