Járda a fogas megállójában

Térkővel burkolt járdát alakított ki a BKV a Zsibói lépcső és a fogaskerekű Orgonás megállója közötti üzemi területen. Az önkormányzat támogatásával megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a sínek mellett hosszú évek alatt kitaposott, nagy forgalmú gyalogosösvény kapott szilárd burkolatot.

Jarda_a_Fogas_megallojabanA tiltás ellenére az utazóközönség egy része éveken keresztül a BKV gyalogosforgalom elől elzárt üzemi területén keresztül rövidítette le az Orgonás megállóhoz vezető utat. A közvetlenül a sínek mellett futó, keskeny ösvény állandó balesetveszélyt jelentett, ezért az önkormányzat úgy döntött, anyagilag is hozzájárul a terület rendezéséhez. Köszönhetően a támogatásnak, a teljes, mintegy százötven méteres szakaszon vadonatúj, korláttal védett járda épült.
Nehezítették a nyomvonalat a vasúti területre telepített tereptárgyak. Egyebek közt egy váltóállító szekrény felett kellett elvezetni, amit helyenként csak bonyolult acélszerkezetek közbeiktatásával lehetett megoldani.
A fogaskerekű megállóinak biztonságos eléréséhez az önkormányzat már korábban is jelentős fejlesztésekkel járult hozzá, felújította például a Ribizli lépcsőt, illetve az Orgonás megállót és a Sárospataki utat összekötő járdaszakaszt. Utóbbival alig néhány napja végeztek, a beruházás keretében nem csupán az aszfaltréteget cserélték ki, hanem a korábban sok gondot okozó csapadékvíz-elvezetést is megoldották. Még ebben az évben várható a Rőzse utca és a Diós árok közötti zöldterületen kialakított tereplépcső felújítása, ami hozzájárul a fogaskerekű gyorsabb megközelítéséhez.

(em.)