Kutyapiszok-gyűjtőkkel a tisztább Hegyvidékért

Várhatóan még májusban újabb tizenöt fedeles kutyapiszok-gyűjtőt telepít a közterületekre az önkormányzat. Az új típusú, esztétikus, fémből készült tárolóedények többsége a Németvölgyi út és az Alkotás utca közötti magas házas övezetbe kerül.

Kutyapiszok-gyujtokkel_a_tisztabb_HegyvidekertEddig huszonnyolc zöld színű, a hagyományos utcai szemetesekhez hasonló műanyag kutyapiszok-gyűjtőt helyezett el az önkormányzat kerületszerte. A tárolókat heti rendszerességgel ürítik, egyúttal feltöltik a konzolokra szerelt műanyagzacskó-adagolókat.
Ennek ellenére, főleg a Hegyvidék alsó részén, gyakorta előfordul, hogy idő előtt megtelnek a gyűjtőedények, illetve elfogynak a zacskók. Ezért az önkormányzat a kulturált ebtartás feltételeinek megteremtése és a köztisztaság javítása érdekében még a nyári időszak előtt további tizenöt kutyapiszok-gyűjtőt szerel fel a Németvölgyi út–Alkotás utca által határolt, zöldfelületekben szegényebb, sűrűn lakott területen.
Az újonnan beszerzett, zacskóadagolóval ellátott, fedeles kutyaürülék-tartók fémből készültek, és a már megszokott típusnál jobban illenek a hegyvidéki környezetbe. A helyszínek kiválasztásakor figyelembe veszik a lakossági igényeket, illetve azokat a közterületeket részesítik előnyben, ahol a szokásosnál több az eb.
A kutyák tulajdonosai persze maguk is tudnak tenni a környezet megóvásáért, és lakótársaikra való tekintettel sem árt, ha összeszedik a kutyagumit a járdáról. Mivel a tapasztalatok szerint akadnak olyanok, akik egyszerűen hazaviszik az adagolóban elhelyezett tekercset, mindig érdemes zacskót vinni kutyasétáltatáskor.

m.