Látvány és izgalom a Hegyvidéki Napokon

Bár a mostoha időjárás miatt le kellett mondani a vasárnapra tervezett duatlonbajnokságot, nem maradtak program nélkül a Hegyvidéki Napokra kilátogató sportbarátok. A Sportmaxban telt ház előtt zajlottak a diákolimpia úszóversenyei, a műfüves pályán focidöntőket és meghívásos labdarúgótornát rendeztek, míg a nagycsarnokban látványos műsor szórakoztatta a közönséget.

A szokatlanul viharos májusi időjárásnak köszönhetően elmaradtak a Hegyvidéki Napok vasárnapra tervezett szabadtéri sportprogramjai. Nem tartották meg a János-hegyi duatlobajnokságot, és az Erzsébet-kilátó tövébe meghirdetett bemutatókat is le kellett mondani. Szerencsére a szombati rendezvényt nem mosta el az eső, és a Sportmax kertjében, valamint a külső medencében valamennyi programot megtartották.
Latvany_es_izgalom_a_Hegyvideki_NapokonA műfüvön a Hegyvidéki Diákolimpia négyes döntőjébe jutó csapatok léptek pályára. A harmadik korcsoportosok bajnokságán a végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Pannonia Sacra iskola végzett az első helyen, megelőzve a Zugligeti, a Virányos és a SOTE csapatait. A gyerekmeccsek után került sor a meghívásos labdarúgótornára, amelyen az idén is a budapesti önkormányzatok csapatai indultak. Bár az időközben alaposan eleredő esőben alaposan megcsappant a nézősereg, a játékosokat ez egyáltalán nem zavarta, és a csúszós füvön is élvezetes, izgalmas mérkőzéseket játszottak. Az időjárási viszonyokhoz végül a Hegyvidéki Önkormányzatnak sikerült a legjobban alkalmazkodnia, a XII. kerületi csapat magabiztos játékkal tartotta otthon a győztesnek járó kupát.
Míg a szabadtéren a labda pattogott, a Sportmax uszodájában a vizes sportok játszották a főszerepet. A kerületi diákolimpia első korcsoportos úszóbajnokságán nyolc iskolából több mint százan vettek részt. A sportnap legtöbb nézőt vonzó eseményén a diákok ezúttal mell-, hát- és gyorsúszásban, valamint váltóban mérték össze úszótudományukat. Az ünnepélyes eredményhirdetést követően a versenyzők és az előzetesen regisztráló kerületi polgárok az önkormányzat jóvoltából ingyenesen használhatták a sportközpont uszodáját.
Nagy sikert aratott a külső medencében a wakeboard és a víz alatti bemutató, utóbbin a vállalkozó kedvű gyerekek a búvárok felszereléseit is magukra próbálhatták. A versenyekkel párhuzamosan a Sportmax nagycsarnokában egész nap változatos színpadi műsorok szórakoztatták a közönséget. Felléptek a Semmelweis gyakorló- és a Zugligeti iskola sportkörei, a Szivárvány Táncszínház, a Hegyvidék SE, valamint a TFSE szakosztályai. A többi mellett ritmikus gimnasztika-, tánc-, aerobik- és tornabemutatók, illetve harcművészeti produkciók várták az érdeklődőket. A sportprogramok szünetében hirdették ki a Mozdulj Magyarország! országos felmérés eredményét, és korcsoportonként a legfittebb versenyzők értékes ajándékokat vehettek át.

(em.)