Mozgássérültek klubja a Sportmaxban

Újjáalakult a Budapesti Mozgássérültek Egyesületének kerületi szervezete. A hegyvidéki mozgássérülteket tömörítő klub elsődleges feladata a tagság érdekeinek képviselete, valamint szabadidős tevékenységek szervezése.

Évekig működött a helyi polgármesteri hivatalban a Budapesti Mozgássérültek Egyesületének XII. kerületi klubja, ám idővel a tagság és az akkori vezető között megromlott a viszony. Ennek köszönhető, hogy a klub tavaly gyakorlatilag megszűnt, a meghirdetett foglalkozásokat nem tartották meg, a környéken élő mozgáskorlátozottak érdekképviselet nélkül maradtak.
Néhány hónapja a tagok úgy döntöttek, újraélesztik a klubot, és Szedlák Zsuzsa vezetésével megpróbálnak új keretek között, immár kifejezetten a mozgásukban korlátozott kerületi polgárok boldogulását szem előtt tartva dolgozni. Legfontosabb célkitűzésük, hogy összefogják a Hegyvidéken élő, a klubéletből korábban kimaradó mozgássérülteket, illetve azokat, akik egészséges emberként segíteni szeretnének a rászorulókon. Számítanak a kerületi cégek, vállalkozók támogatására is, hiszen anyagi forrásaik korlátozottak, így minden felajánlást szívesen fogadnak.
Szedlák Zsuzsa lapunknak elmondta, nem határolódnak el a más betegségben szenvedőktől, azonban úgy érzik, elsősorban a kerületben élő sorstársaiknak kell segítséget nyújtaniuk. Programjukkal kapcsolatban kiemelte: megpróbálnak közreműködni jogi, pénzügyi, egészségügyi problémák megoldásában, szeretnének tanulási, kulturálódási, sportolási lehetőségeket biztosítani, valamint gyógytornát szervezni. „Úgy tűnik, mindebben az önkormányzat segítségére is számíthatunk, hiszen az újjáalakuló ülésünkön Kovács Lajos alpolgármester ígéretet tett arra, hogy lehetőségeikhez mérten támogatnak bennünket” – hangsúlyozta a klubvezető.
Mozgasserultek_klubja_a_SportmaxbanA hónap utolsó csütörtökjére tervezett klubdélutánokra a tagokat érdeklő témákban vendégelőadókat hívnak meg. Alkalmanként ismertetik az új lehetőségeket, zenés, beszélgetős, kötetlen hangulatban, kis vendéglátás mellett igyekeznek mindenkit meghallgatni. Szó van arról, hogy a jövőben fogadóórákat is tartanak, amelyeken a hozzájuk fordulók legkülönfélébb gondjait próbálják megoldani.
Szedlák Zsuzsa fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az újjáéledő klubnak komoly segítséget jelentett a Sportmax, illetve Vári Attila közreműködése, hiszen teljesen akadálymentes, kerekes székkel könnyen megközelíthető termet biztosítottak a számukra.

(m.)

Kapcsolatfelvétel: Szedlák Zsuzsa, szedzsu@t-email.hu, telefon: 06/30-985-6117.