Nordic walking a Városmajorban

Schwarz Mária nordic walking-tréner minden szerdán 17.30–18.30-ig nordic walking-foglalkozásokat tart a Városmajorban. Első foglalkozás: május 19. Találkozóhely: a BSE kosárlabdacsarnokának parkolója. Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő sportruházat, gyalogláshoz kényelmes sportcipő. A botokat biztosítják!

Ha valaki rákap a nordic walking ízére, alig várja, hogy kitegye a lábát a szabadba. A nordic walking – északi séta – a gyaloglás és a sífutás sajátos ötvözése. Erőteljes séta két különleges bottal, ami átmozgatja az egész testet. A mozgásfajta skandináv országból származik: finn szakemberek eredetileg sífutóknak fejlesztették ki nyári edzésre.
Nordic_Walking_a_VarosmajorbanEgész évben lehet űzni, minden korosztálynak ajánlott, a kisiskolások és a nyugdíjasok is könnyen elsajátíthatják mozgástechnikáját. Betegségmegelőző, egyben kímélő sport: az izmok kilencven százalékát mozgatja egyszerre, így húsz százalékkal több kalóriát éget el, mint a gyaloglás, és kevésbé terheli a térdet, mint a futás. Erősíti a hátizmokat, csökkenti a feszültséget a nyak- és vállizmokban. Az edzés, vagyis a séta alatti erőteljes karmozgás megemeli a pulzust, így zsírégető hatása is van. Újabban rehabilitációs célokra is használják. Javasolják szívbetegeknek, és sokat segít az infarktust követő felépülésnél is.