Őrangyalok a családsegítőben

Gyermekjátékokból összeállított ajándékcsomagot kapott az egyik pénzügyi szolgáltató helyi kirendeltségétől a XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ. A mintegy százötven játékot az Őrangyal Program keretében három hónap alatt gyűjtötték össze a cég munkatársai.

Gyermekintézmények számára gyűjtenek játékokat a Provident munkatársai. Az Őrangyal Program résztvevői az egész országot bejárják, egyebek közt voltak már Győrött, Szombathelyen, Nagykanizsán, Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Pécsett is, míg Budapesten a Heim Pál Gyermekkórház ápolási osztályán száz játékot osztottak szét.
Eddig huszonöt gyermekekkel foglalkozó intézményben több mint ötezer, zömében vadonatúj játékot sikerült célba juttatniuk. A programhoz már ötszázan csatlakoztak, az adományozók többsége plüssállatokat ajánlott fel a gyerekek számára, de a meglepetéscsomagokból nem hiányoztak a készségfejlesztő játékok, kifestők, kisautók és társasjátékok sem.
Iring Zoltán, a XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője az ajándékok átadásakor elmondta, hogy az intézmény a nehéz élethelyzetbe kerülő családokon próbál segíteni. Munkájuk során azt tapasztalják, hogy csak kevesen hajlandók észrevenni a támogatásra szorulókat, a többség nem akar, vagy egyszerűen nem tud kitekinteni saját mikrokörnyezetéből. Ennél is alacsonyabb azoknak a száma, akik tesznek valamit azért, hogy a hátrányos helyzetűek, felnőttek és gyerekek élete jobbra fordulhasson. Ezért is örömteli, hogy vannak a kerületben olyan vállalkozások, amelyek kiállnak a jó ügyek mellett, hiszen ezzel a segítő intézményekben dolgozók mindennapos erőfeszítéseit is elismerik – hangsúlyozta Iring Zoltán.
Horváth Tamás, a Provident régióvezetője szerint a cég munkatársai korábban is részt vettek jótékonysági akciókban, a többi között egy oxigénhiányból eredő idegrendszeri károsodással született kecskeméti kisfiú gyógykezeléséhez 1,6 millió műanyag kupakot gyűjtöttek össze. A XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központban megforduló gyerekek támogatását a kerületi kirendeltség munkatársai kezdeményezték. Ők voltak azok, akik önkéntes alapon másfélszáz játékot gyűjtöttek össze, hogy ezzel tegyék szebbé, vidámabbá a gyerekek mindennapjait. A támogatás nem csupán egyszeri, a tervek szerint ugyanis a Provident különböző akciókkal, adományokkal a jövőben is segíti majd az intézmény munkáját.

(M.)