Pollerek a Csörsz utcában

Néhány hete fejeződött be a Csörsz utcában a Novotel szálloda parkolójához vezető, évekkel ezelőtt betonelemekkel lezárt szervizút becsatlakozásának átépítése. A fejlesztés ellenére a területet továbbra is ingyenes parkolónak használják az autósok, ezért az önkormányzat úgy döntött, a gyalogosok védelmében pollereket telepít a járdára.

Járdát épített az önkormányzat a Csörsz utcát a Novotel parkolójával összekötő, évek óta lezárt bekötőút torkolatába, hogy ezzel vegye elejét a szabálytalan parkolásnak. Élelmes autósok ugyanis rendre az egykori kereszteződésben álltak meg, méghozzá olyan közel a parkolót lezáró betonelemekhez, hogy a gyalogosok kénytelenek voltak az úttesten továbbhaladni. Különösen a közeli Gesztenyés kertet gyakorta felkereső kisgyermekes, illetve babakocsit toló anyukák életét keserítették meg a kereszteződésben parkoló autók, hiszen számukra különösen fontos a biztonságos közlekedés.
A gyalogosok testi épségének megóvása, valamint a folyamatos szabálytalanságok megszüntetése érdekében az önkormányzat néhány hete átépíttette a parkolóba vezető bekötőút torkolatát. A kereszteződésben megemelték az útpályát, majd az így nyert sétálófelületet térkővel burkolták, ezzel a Csörsz utca Alkotás utca és Sirály utca közötti szakaszán biztosítottá vált az akadálymentes gyalogosközlekedés.
Sajnos úgy tűnik, az autósokat a közel húsz centiméter magas éles padka sem zavarja, hiszen továbbra is akadnak olyanok, akik immár a járdán állva próbálják meg elkerülni a parkolási díj megfizetését. A szabályokat semmibe vevő autósokat a Hegyvidéki Közterület-felügyelet rendszeresen megbünteti. A helyzet megnyugtató és immár végleges rendezése érdekében az önkormányzat heteken belül pollereket telepít a járda és az úttest közé.

(m.)