Sokat tudtak a Hegyvidékről

Sokat_tudtak_a_HegyvidekrolA Ki tud többet a Hegyvidékről? vetélkedő két írásbeli fordulójára számos megoldás érkezett a helytörténeti gyűjteménybe. A beküldők közül a négy legjobb megoldást adó versenyző jutott a szóbeli döntőbe. Ők négy különböző feladatot megoldva igyekeztek minél több pontot összegyűjteni, hogy hazavihessék a fődíjat: egy digitális videokamerát.
Az első feladat hét esemény időrendi sorrendbe állítása volt, majd vaktérképen való helyszínbejelölés következett. Ezt követően vetített képekről kellett felismerniük, hogy azok a Hegyvidék mely épületét, helyszínét ábrázolják, végül kvízkérdések következtek.
Az első helyen holtverseny alakult ki, így a háromtagú zsűri valamennyi tagja feltett egy-egy kérdést, ami eldöntötte a végeredményt. A fődíjat Pretz György vihette haza, a második helyen Vécsei Georgina végzett, aki egy családi vacsorameghívást nyert a Normafa hotelba. A harmadik Dömötör Tibor lett, ő a Kairosz Kiadó könyvcsomagjával lett gazdagabb, míg a negyedik helyezett Tímár Márta helytörténeti könyvcsomagot kapott.
A szervezők örömmel tapasztalták, hogy egyre nagyobb érdeklődés övezi a tavaly útjára indított vetélkedőt, és a kerületi lakosok szívesen töltik idejüket helytörténeti ismeretek megszerzésével. Voltak, akik a gyűjtemény könyvtárába is ellátogattak, hogy helyesen megválaszolhassák az írásbeli forduló kérdéseit.

B. A.